6 januari 2022

Bitcoin (BTC) zal volgens Goldman Sachs verder marktaandeel van goud veroveren

Volgens Zack Pendl van Goldman Sachs zou Bitcoin in de komende jaren een prijs van 100.000 dollar kunnen bereiken door de concurrentie aan te gaan met goud.

De opmars van Bitcoin (BTC) zal ten koste gaan van een groot stuk marktaandeel van goud, volgens een onderzoeksrapport van de investeringsbank Goldman Sachs.

In een notitie aan klanten zegt de bank dat de marktkapitalisatie van de grootste cryptomunt waarschijnlijk zal groeien als "een bijproduct van bredere adoptie van digitale activa en mogelijk als gevolg van specifieke schaaloplossingen bovenop Bitcoin."

Als we kijken naar de aangepaste marktkapitalisatie (float-adjusted, excl. inactieve munten) van BTC, is de cryptomunt goed voor ongeveer 20% van het totale marktsegment die gezien wordt als 'store of value', die momenteel wordt gedomineerd door goud. Voorstanders van Bitcoin - variërend van Paul Tudor Jones, Anthony Scaramucci, Raoual Paul tot Michael Saylor - hebben zich achter de munt geschaard als een waardevast activum dat zich tegen inflatie indekt, vergelijkbaar met goud.

Volgens Goldman Sachs zou de waarde van Bitcoin kunnen stijgen tot meer dan $100.000 als het 50% van de zogenaamde store-of-value markt zou beheersen. De bank voegde eraan toe dat gebruiksdoeleinden naast een opslagplaats van waarde als rugwind voor de cryptomunt kunnen dienen.

"Bitcoin kan andere toepassingen hebben dan alleen maar een waardeopslag - en de markten voor digitale activa zijn veel groter dan Bitcoin - maar we denken dat een vergelijking van zijn marktkapitalisatie met goud kan helpen om parameters te bepalen voor plausibele resultaten voor rendementen op de cryptomarkt."

Marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) en goud als waardeopslag // Bron: Goldman

De investeringsbank merkte eerder op dat BTC in 2021 tot de best presterende activa van het jaar behoorde, ondanks het feit dat hij ondermaats presteerde ten opzichte van andere activa gezien zijn volatiliteit.

Komt $100.000 dit jaar?

Een ander prominent figuur die hetzelfde prijskaartje voor Bitcoin voorziet is Antoni Trenchev - medeoprichter van het cryptocurrency uitleenplatform Nexo. In zijn ogen is BTC een inflatiehedge die gelijk is aan goud, wat in combinatie met de stijgende institutionele adoptie van het activum, de prijs richting $100.000 zou kunnen drijven tegen het midden van 2022.

Nayib Bukele - de president van El Salvador - doet ook een poging op enkele bullish voorspellingen voor het lopende jaar. Volgens de leider zou Bitcoin de belangrijke mijlpaal in de komende 12 maanden kunnen bereiken, terwijl ten minste twee andere landen het pad van zijn natie zullen volgen en de primaire digitale activa als een wettig betaalmiddel zullen aannemen.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram