x Oud archief

Bitcoin is een wonder en beter dan goud, volgens Apple medeoprichter Steve Wozniak

cryptostheen 1 min lezen

Steve Wozniak heeft naar verluidt zijn positieve houding ten opzichte van Bitcoin (BTC) herhaald, ondanks het feit dat hij zelf geen heeft gekocht.

Wozniak, een uitgesproken voorstander van Bitcoin die het ooit het “enige digitale goud” noemde, verwees naar verluidt naar Bitcoin als een “technologisch wonder” en een “unieke wiskundige formule” tijdens Talent Land Digital 2021, een groot virtueel evenement in Latijns-Amerika gewijd aan technologie en innovatie.

Volgens een bericht van het lokale persbureau El Sol de México, heeft de medeoprichter van Apple ook aangegeven dat Bitcoin beter is dan goud, implicerend dat het makkelijker is om blokken te minen dan het vinden en winnen van goud:

“Goud is beperkt en je moet ernaar zoeken. Bitcoin is het meest verbazingwekkende wiskundige wonder. Ik investeer niet in Bitcoin, maar ik geloof dat het hier is om te blijven.”

Veel spelers en analisten in de crypto-industrie hebben Bitcoin eerder het “digitale goud” genoemd, omdat zowel goud als Bitcoin een beperkte voorraad hebben, waardoor de waarde op de markt potentieel behouden blijft. Terwijl goud beperkt wordt door de fysieke voorraad en de moeilijkheidsgraad van extractie, wordt het delven van Bitcoin afgetopt op 21 miljoen munten in de broncode, wat betekent dat er geen enkele nieuwe Bitcoin meer zal zijn zodra de laatste munt is gedolven in het jaar 2140.

De opmerkingen van Wozniak komen kort nadat Ricardo Salinas Pliego, de op twee na rijkste man van Mexico, verklaarde dat het “absoluut juist” is om naar Bitcoin te verwijzen als het nieuwe goud.

“Dat klopt helemaal, Bitcoin is het nieuwe goud, maar dan veel draagbaarder, het vervoeren van Bitcoin is zoveel makkelijker dan het hebben van goudstaven in je zakken,” zei Pliego.

Wozniak gaf eerder soortgelijke opmerkingen over Bitcoin, door in juni 2018 te beweren dat “alleen Bitcoin puur digitaal goud is”. De techgoeroe merkte op dat hij zich inkocht in opmerkingen van Twitter CEO Jack Dorsey, die herhaaldelijk heeft betoogd dat Bitcoin zich zal ontpoppen als de enige valuta van het internet.

[mcrypto id=”8342″]

10/07/2021 – 09u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.