8 januari 2021

Bitcoin is nu meer waard dan een goudstaaf van 20 ounce

Toen de prijs van Bitcoin de $40.000 bereikte, werd het waardevoller dan een blok van 20 ounce aan goud.

De snelle prijsstijging van Bitcoin vertoont geen tekenen van vertraging en de nieuwste recordhoogte heeft het activum hoger geprijsd dan een goudstaaf van 20 ounce.

Historische grafiek van Bitcoin (Logaritmisch) // Bron: Coinmarketcap

Op de meeste handelsplatformen bereikten de afgelopen zes uur de prijzen van Bitcoin kortstondig meer dan $40.000. De stijging heeft de afgelopen 24 uur nog eens 5% toegevoegd en de rally vertoont nog geen tekenen van afkoeling.

Waarnemers uit de sector noemen Bitcoin vaak "digitaal goud", omdat het een waardevol bezit is, en deze laatste prijspiek duwde de prijzen hoger dan die voor de standaard 20 ounce goudstaaf.

Op het moment van schrijven handelde goud volgens Goldprice.org momenteel tegen $1912 per ounce (oz), dus een staaf van 20 ounce zou u $38.240 kosten. De prijs van Bitcoin, op hetzelfde moment genomen, was iets meer dan $39.000.

Deze rally wijkt enigszins af van die in 2017, aangezien deze voornamelijk wordt aangedreven door instituties die, in tegenstelling tot de retail investeerders, de neiging hebben om activa aan te houden als langetermijninvestering in plaats van ze in te wisselen voor een korte termijn winst. Dit idee dwingt de opslag van waarde-eigenschappen van Bitcoin af, waardoor het beter vergelijkbaar is met goud dan ooit tevoren.

In termen van prestaties heeft Bitcoin de afgelopen 12 maanden maar liefst 378% behaald, terwijl goud in dezelfde periode slechts 21,6% heeft gewonnen.

Bovendien maakt Bitcoin nog steeds nieuwe recordhoogtes, terwijl de goudprijzen 7,6% gedaald zijn tegenover 6 augustus 2020 toen de prijs $2.070 / oz bedroeg.

Goudbug en eeuwigdurende Bitcoin-criticus, Peter Schiff, gaf uiteindelijk toe dat Bitcoin feitelijk de vraag van goud wegnam, zoals blijkt uit cijfers.

“Voor zover Bitcoin feitelijk elke vraag van goud wegneemt, maakt dat de Fed-gouverneurs buitengewoon blij. Een stijgende goudprijs is wat centrale bankiers het meest vrezen. Bitcoin is hun beste vriend, wat misschien verklaart waarom toezichthouders geen haast hebben om de zeepbel te laten knappen."

Nu de prijs van één enkele Bitcoin hoger is dan een staaf goud en de grens van $40.000 brak, blijft de vraag; hoeveel verder kan BTC blijven klimmen?


21/01/2021 - 03u45
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram