x Oud archief

Bitcoin volatiliteitsindex geeft aan dat er snel een grote koersbeweging komt

cryptostheen 1 min lezen

De Bitcoin Volatility Index is onlangs onder een waarde van 25 geweest.

Zoals een econoom op Twitter opmerkte, is de volatiliteitsindex gedaald naar een zone die historisch gezien wordt gevolgd door een explosieve beweging in de prijs van Bitcoin (BTC).

De volatiliteitsindex in kwestie is de BitMEX .BVOL index, en volgens de cryptobeurs is de waarde van de metriek “de voortschrijdende volatiliteit op jaarbasis over 30 dagen van de dagelijkse 11:30 UTC tot 12:00 UTC Time Weighted Average Price (TWAP) van Bitcoin / USD.”

Hier wordt de tijdgewogen gemiddelde prijs berekend aan de hand van metingen met tussenpozen van 1 minuut gedurende een half uur.

Wat deze index ons vertelt, is hoeveel de recente prijs afwijkt van het gemiddelde, of eenvoudiger gezegd, hoe volatiel BTC onlangs is geweest.

Hoge waarden van de metriek suggereren dat de cryptomunt onlangs enkele scherpe bewegingen heeft laten zien, terwijl lage waarden wijzen op een langzame markt.

Hieronder is een grafiek die laat zien hoe de waarde van de Bitcoin volatiliteitsindex de afgelopen jaren is veranderd:

De waarde van de metriek lijkt de laatste dagen vrij laag te zijn geweest // Bron: Alex Krüger

Zoals u in de grafiek kunt zien, heeft de analist relevante trendpunten gemarkeerd tussen de volatiliteitsindex en de prijs van de cryptomunt.

Het lijkt erop dat telkens wanneer de indicator onder een waarde van 25 dook en vervolgens onder dat niveau uitkwam, de waarde van BTC enkele belangrijke bewegingen heeft gezien die de bruikbaarheid van de metriek kan aantonen.

Deze trend heeft zich de afgelopen jaren driemaal voorgedaan, waarbij in twee gevallen de koers een opwaartse beweging maakte en in de derde een crash.

Uit de grafiek blijkt dat de volatiliteitsindex van Bitcoin opnieuw tot in deze historische zone is gedaald, aangezien de huidige BVOL waarde rond de 24,59 ligt.

Als dezelfde trend als tijdens de vorige keren ook nu wordt gevolgd, dan zou de grootste cryptomunt in de nabije toekomst op weg kunnen zijn naar een nieuwe grote prijsbeweging.

Op het moment van schrijven handelt de prijs van Bitcoin boven de $19.000. In de afgelopen maand heeft het ongeveer 12% aan waarde verloren.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.