x Oud archief

BlockApps & Bayer lanceren op Ethereum gebaseerd netwerk voor landbouwtechnologie

cryptostheen 1 min lezen

Enkele dagen geleden lanceerde BlockApps, leverancier van blockchain-oplossingen, een blockchain gebaseerd netwerk voor het volgen van landbouwgewassen, genaamd “TraceHarvest” – en één van de grootste bedrijven ter wereld, Bayer, is de eerste gebruiker.

TraceHarvest biedt gebruikers naar verluidt de mogelijkheid om de levenscyclus van landbouwproducten te traceren vanaf de bron van de zaden tot en met het definiëren van de verantwoordelijkheden van elke betrokken partij in de toeleveringsketen. Het platform biedt gebruikers ook informatie in realtime, wat in het ideale geval de problemen moet verminderen die gepaard gaan met het handmatig volgen van gewassen.

TraceHarvest staat open voor alle deelnemers in de toeleveringsketen, zoals boeren, dealers, fabrikanten, distributeurs en technologieleveranciers, en is ook bedoeld om boeren de mogelijkheid te bieden om nieuwe markten te betreden en extra inkomsten te genereren.

Naast het volgen van gewassen, kan het platform worden gebruikt voor milieu- en consumentenbescherming, bijvoorbeeld voor koolstofcompensaties en terugroepacties voor voedselveiligheid. Daarnaast hoopt het bedrijf dat de gegevens die op het platform zijn opgeslagen door onderzoekers kunnen worden gebruikt om voedselvoorzieningen duurzamer te maken.

BlockApps werkte voor dit project samen met Bayer Crop Science, een onderdeel van de Duitse farmagigant Bayer. Bayer hielp bij de ontwikkeling van het netwerk en gebruikt het de afgelopen twee jaar bij klantgerelateerde activiteiten in de Verenigde Staten en Brazilië om de opbrengsten van soja en maïs te volgen, maar ook bij verschillende andere gewassen.

BlockApps President en CEO, Kieren James-Lubin, zei over de lancering:

“Blockchaintechnologie zorgt al voor een revolutie in de landbouwsector en dankzij onze samenwerking met Bayer zijn we pioniers op dit gebied. Samen zijn we erin geslaagd om dit concept te realiseren.”

Onlangs zijn veel landen en bedrijven ook overgestapt op blockchain in toeleveringsketens met betrekking tot gewassen. In oktober hebben wereldwijd toonaangevende bedrijven uit de Verenigde Staten, Frankrijk, China en Nederland een joint venture gelanceerd die blockchaintechnologie gaat gebruiken om logistieke processen in de landbouwsector in Brazilië grondig te verbeteren.

Daarnaast lanceerde Steven Marshall, premier van Zuid-Australië, in september een op blockchain gebaseerd Entrust-project met als primair doel de wijn- en zuivelindustrie te beschermen tegen fraude met valse producten op wereldmarkten.


23/11/2020 – 02u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.