x Oud archief

Bovenop massale aankoop van Bitcoin, zegt MicroStrategy dat het mogelijk nog eens tot $1 miljard aandelen zal verkopen

cryptostheen 1 min lezen

Op dezelfde dag dat het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy (MSTR) aankondigde dat het $488 miljoen uit de opbrengst van een private inzamelingsactie zou gebruiken om Bitcoin te kopen, zei het bedrijf dat het om dezelfde reden ook tot $1 miljard van zijn aandelen zou kunnen verkopen.

In een maandag S-3 aanvraag voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, zei MicroStrategy dat het een “op de markt beschikbaar” effectenaanbod zou lanceren, waardoor het in de loop van de tijd tot $1 miljard van zijn gewone klasse A aandelen zou kunnen verkopen. Het bedrijf zei dat het van plan was de opbrengst van het aanbod te gebruiken “voor algemene bedrijfsdoeleinden, inclusief het verwerven van Bitcoin.”

“Bitcoin betaalt geen rente of ander rendement en dus het vermogen om een ​​rendement op een investering te genereren uit de netto-opbrengst van dit aanbod zal afhangen van of er een waardestijging is van Bitcoin na onze aankopen van Bitcoin met de netto-opbrengst van dit aanbod,” aldus de aangifte.

“Toekomstige schommelingen in de handelsprijzen van Bitcoin kunnen ertoe leiden dat we Bitcoin die we met de netto-opbrengst van dit aanbod hebben gekocht, omzetten in contanten met een waarde die aanzienlijk lager is dan de netto-opbrengst van dit aanbod.”

Volgens de SEC-aanvraag van 4 juni had MicroStrategy 92.079 Bitcoin (BTC) – ongeveer $3,7 miljard op het moment van publicatie, en het bedrijf zei vandaag dat het van plan is om nog eens $488 miljoen van de cryptovaluta te kopen. Uit de aanvraag blijkt dat MicroStrategy zijn bestaande belangen heeft gekocht tegen een gemiddelde prijs van $24.450, wat betekent dat het bedrijf de waarde van zijn crypto met bijna $1,5 miljard heeft zien stijgen.

Als het bedrijf de volledige opbrengst van $1 miljard zou gebruiken om opnieuw in Bitcoin te investeren, zou het ongeveer 25.000 munten aan zijn schatkistreserve toevoegen tegen de huidige waarde van $40.150. De prijs van de grootste cryptocurrency is de afgelopen 7 dagen met meer dan 20% gestegen.

[mcrypto id=”8342″]

16/06/2021 – 01u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.