28 maart 2021

Cardano (ADA) komt in de laatste fase van zijn overgang richting cruciale decentralisatie

Op 31 maart 2021 zal de update enorm zijn voor de decentralisatie van Cardano. Vanaf deze datum zullen ADA stakers verantwoordelijk zijn voor alle blokken op het blockchainnetwerk van Cardano.

De Cardano (ADA) blockchain gaat door de laatste fase ("EPOCH") waarin Federated nodes (netwerk-knooppunten), de stake pool operators bijstaan in de productie van blocks. Op 31 maart wordt de D-parameter teruggebracht tot nul.

Cardano oprichter en CEO van Input Output HK, Charles Hoskinson, is naar Twitter gekomen om opnieuw het belang van de komende overgang te schetsen.

Enkele dagen geleden, op 25 maart 2021, heeft de Input Output HK met succes een voorstel ingediend om de update in Cardano's codebase te implementeren. Als gevolg hiervan, op de grens van EPOCH 257, zal de D-parameter eindelijk worden teruggebracht tot nul.

Sinds de lancering van ADA staking verminderde het hard-gecodeerde mechanisme het met twee procent (0,02) per epoch. Zo kwam er steeds meer computerkracht van de stakings pool in het netwerk.

Alle ogen op Cardano's (ADA) Smart Contracts

Hand in hand met het reduceren van de D-parameter, is het netwerk aangepast met een ander gegeven om de decentralisatie te verbeteren, de K-parameter. Het voorkomt dat grootschalige pools te veel controle over de productie van de blokken krijgen.

Dit concept zal dus de mogelijke risico's van Cardano inperken die een "Whale-gedomineerde" blockchain zouden kunnen veroorzaken.

Op 26 maart 2021 introduceerde Mr. Hoskinson ook de routekaart voor Smart Contracts Rollout op Cardano (ADA). De Alonzo hard fork - die slimme contractfunctionaliteit in het testnet zal activeren - zal volgende maand live gaan.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

28/03/2021 - 18u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram