x Oud archief

Cardano tipt smart contracts met use cases voor bedrijven, DeFi ook op komst

cryptostheen 2 min lezen

Het ontwikkelingsbedrijf achter Cardano, IOHK, heeft een update geplaatst over het laatste nieuws over ‘smart contracts’ op Cardano.

De geschatte uitrol blijft hetzelfde, maar Michael Peyton Jones, de Software Engineering Lead, bespreekt zakelijke gebruiksscenario’s en verhoogt de verwachtingen van wat komen gaat.

Goguen tijdlijn voor de uitrol

Vanaf het begin heeft Cardano zijn intentie uitgesproken om groot te worden. Dit betekent het opbouwen van een wereldwijd gedistribueerd grootboek voor changemakers, innovators en visionairs.

Op dit moment is Alonzo, de laatste protocolfase bij het realiseren van slimme contracten, nog enkele maanden verwijderd van voltooiing.

We hadden Allegra al in december, waarmee tokenvergrendeling en metadatafuncties mogelijk waren. Dan was er Mary in maart, die de mogelijkheid introduceerde om door de gebruiker gedefinieerde tokens te maken. Maar de laatste hindernis, in Alonzo, is een beetje lastig gebleken.

Charles Hoskinson, CEO van IOHK, plaatste twee weken geleden een video met een overzicht van wat te verwachten en wanneer. Hoewel sommige delen van de community teleurgesteld waren over de geschatte uitroldatum, heeft het de eerste keer de prioriteit om het goed te doen.

Het IOHK-team integreert momenteel het Alonzo-protocol in het Cardano blockchainnetwerk en zijn knooppunten (nodes). Als het klaar is, wordt geschat dat het privé-testnet half april tot begin mei zal worden gelanceerd, nadat aanvullende tests zijn uitgevoerd door de Plutus-pioniers die het systeem op de proef zullen stellen in een stresstest.

In mei en juni zullen QA en gebruikerstests plaatsvinden, gevolgd door een extra maand om partners zoals handelsplatforms in staat te stellen aan de slag te gaan. Dit plaatst de datum op augustus 2021 voor de uitrol van Alonzo.

De plannen van Cardano omvatten een globale visie

In de tussentijd sprak Peyton Jones over de bredere bedrijfstoepassingen die problemen in meerdere verschillende industrieën willen oplossen en hoe Alonzo deze use-cases zal ontgrendelen.

“Terwijl multi-asset ondersteuning gebruikers in staat stelt unieke valuta te creëren die de zakelijke behoeften voeden, introduceert Alonzo een veelzijdig platform voor het opstellen van smart contracts. Het zal bijvoorbeeld mogelijk zijn om met verzamelobjecten, crowdfunding of veilingen te werken.”

Hij noemt mogelijkheden zoals de inzet van op escrow gebaseerde gedecentraliseerde cryptocurrency exchanges (DEX), het creëren van complexe applicaties die gecentraliseerde stablecoins ondersteunen en track-and-trace -applicaties voor productauthenticiteit binnen supply chains (distributievoorzieningen).

Maar retailgebruikers hoeven zich niet buitengesloten te voelen. Misschien wel het meest langverwachte aspect van de komst van Alonzo is DeFi.

OccamRazer is het eerste DeFi-lanceerplatform dat naar het Cardano-ecosysteem komt. Het beschrijft zichzelf als een gedecentraliseerd fonds voor fondsenwerving met een volledige reeks compliance-tools en een veelzijdige gebruikersinterface.

Terwijl de OccamX layer verwijst naar toekomstige DEX- en kredietmarkten.


[mcrypto id=”8427″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

10/04/2021 – 16u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.