27 januari 2021

Circle maakt het gemakkelijker om van dollars op de bank naar DeFi te gaan met USDC

Het resultaat van ontwikkelingen in zowel cryptotechnologie als regelgeving, de nieuwe USDC API van Circle biedt een brug tussen crypto en traditionele financiën.

Circle, het bedrijf achter de op één na populairste stablecoin USD Coin, heeft een nieuwe API uitgerold die een naadloze overdracht van USDC naar USD via geautomatiseerde clearinghouse (ACH) -systemen mogelijk maakt.

De eerste beurs die de nieuwe API toepast, is het derivaten- en futuresplatform FTX, die de afwikkelingsprocessen in USD namens hun klanten wil versnellen.

In een blogbericht beschreef projectmanager Gee Chuang hoe Circle's ACH API de verbindingen tussen de fiat-wereld en de digitale wereld verbetert door interoperabiliteit te introduceren tussen betalingsrails, zoals kaart-, draad- en blockchain-overdrachten. Met behulp van de API kunnen Amerikaanse dollars eenvoudig worden overgedragen tussen banken en blockchains, waarbij de verwerking traditioneel handmatig wordt gedaan, nu automatisch kan gebeuren.

Circle werkt samen met Plaid, een bedrijf dat gespecialiseerd is in online accountbeveiliging en verificatie, om een proces te bieden voor het stroomlijnen van de USD / USDC -overdracht via Circle. Chaung zei:

“Dit proces voorkomt veelvoorkomende fouten, zoals het verkeerd typen van bankrekeningen of routeringsnummers, en zorgt voor een betere gebruikersbeveiliging, terwijl het risico op het omkeren van fraude wordt verminderd. Niet zoeken naar cijfers, geen onhandige codes, niet schakelen tussen applicaties tijdens het proces."

Meer dan 50 landen gebruiken een versie van ACH-betalingsverwerking, waaronder de EU, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, China, Japan en Zuid-Korea. Circle werkt ook samen met Visa om cryptogerelateerde uitbetalingen te verwerken in 30 landen die onder hun netwerk vallen.

USD Coin is in de eerste plaats een op Ethereum gebaseerd token dat 1: 1 voor Amerikaanse dollars kan worden ingewisseld en wordt ondersteund door een reserve van regelmatig gecontroleerde activa. Gelanceerd in oktober 2018 als alternatief voor Tether, zijn er momenteel ongeveer 5,4 miljard USDC in omloop, waarmee het de op één na grootste stablecoin is qua marktkapitalisatie, na USDT.

De vraag naar USDC is ongekend hoog en heeft gedurende de eerste drie weken van het nieuwe jaar wekelijkse volumerecords neergezet. Naast dat het meer en meer wordt gebruikt bij Binance en Coinbase, is USDC ook een stablecoin-favoriet onder DeFi-handelaren, met platforms zoals Uniswap, Curve en Compound die honderden miljoenen aan dagelijks handelsvolume vertegenwoordigen.

Circle CEO Jeremy Allaire is al lang een voorstander van integratie tussen digitale valuta en traditionele financiën, en deed in december 2020 een beroep op het Amerikaanse ministerie van Financiën om samenwerking in de crypto-industrie mogelijk te maken in het ontwikkelingsproces van regelgeving.

Tijdens een toespraak op een fintech-festival eerder die maand, voorspelde Allaire dat aankomende doorbraken in blockchaintechnologie massale acceptatie zullen aanmoedigen, waardoor de potentiële voordelen ervan "in handen zijn van honderden miljoenen, zo niet miljarden gebruikers".


27/01/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram