x Oud archief

CME Group rapporteert nieuwe records voor Ethereum Futures

cryptostheen 1 min lezen

De Ethereum futurescontracten van de CME Group hebben recordhoogtes bereikt qua volume en openstaande rente. Volgens het team van CME hebben de Ethereum futures een recordvolume van 5.469 contracten bereikt en een open rente van 2.462 contracten. Het team van de CME Group deelde deze gegevens met de volgende verklaring en bijbehorende grafiek.

“De handel in Ether Futures blijft aan kracht winnen met twee nieuwe records op 22 april – het volume bereikte 5.469 contracten (273,5k equivalent ETH) en de open interest bereikte 2.462 contracten (123,1k equivalent ETH).”

CME Ether Futures volume en open rente // Bron: CME Group

Uit de grafiek kan worden opgemerkt dat het toegenomen volume en de open rente op de CME Ethereum futures een duidelijk teken is van de vraag van institutionele beleggers naar het handelsproduct.

Ook vermeldenswaardig is dat Ethereum een ​​jaar geleden voor ongeveer $175 werd verhandeld na de Coronavirus-crash van maart 2020. In hetzelfde jaar zou Ethereum de aandacht trekken van handelaren dankzij de aankondiging van de CME Group in het vierde kwartaal van 2020, over de lancering van Ethereum futures in februari van dit jaar. Ethereum sloot 2020 met een waarde van ongeveer $750 als gevolg van het enthousiasme rond de futurescontracten.

Met een huidige prijs van Ethereum op $2.300, is ETH in één jaar tijd met een factor 13,14x gegroeid en sinds begin 2021 met een factor 3,06x.

Uit deze snelle berekening kan worden afgeleid dat institutionele beleggers die via de futurescontracten blootstelling aan Ethereum hebben gekregen, de waarde van ETH ten goede is gekomen. Daarnaast is het opmerkelijk dat verschillende Ethereum ETF’s al in Canada worden verhandeld, waardoor bedrijven en instituties die ETH als een investeringsoptie beschouwen, extra vertrouwen krijgen.


[mcrypto id=”8446″]

26/04/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.