24 juni 2021

Computerprogrammeur en crypto-evangelist John McAfee dood aangetroffen in de gevangenis

Velen herinneren zich John McAfee misschien omdat hij onbeschaamd openhartig was vanwege zijn mening over de gevaarlijke reikwijdte van overheden en omdat hij een uniek personage was binnen de crypto-industrie.

Volgens berichtgeving van het Spaanse internationale persbureau EFE is John McAfee woensdagavond dood aangetroffen in zijn gevangeniscel in het Brians 2 Penitentiary Centre.

McAfee, geboren in 1945, richtte het softwarebedrijf McAfee Associates op 40-jarige leeftijd op. Zijn bedrijf was destijds verantwoordelijk voor één van de meest bekende antivirusprogramma's. Hij nam in 1994 ontslag bij het bedrijf en richtte vervolgens het softwarebedrijf Tribal Voice op - dat achter één van de eerste instant messaging- en chatprogramma's van het internet zat - evenals het technologiebedrijf QuorumEx en het beveiligings- en privacybedrijf Future Tense Central.

McAfee haalde de krantenkoppen in de crypto-industrie en de reguliere media voor een voorspelling van juli 2017 dat de prijs van Bitcoin (BTC) tegen 2020 een waarde van $500.000 zou bereiken. Toen de prijs van het crypto-activum in november 2017 nog bullish leek, verdubbelde McAfee zijn voorspelling en beweerde dat BTC tegen 2021 tot wel $1 miljoen zou stijgen.

Geen van beide voorspellingen kwam uiteindelijk uit, noch voldeed hij aan de voorwaarden van zijn extravagante weddenschap waarin hij beweerde dat hij "zijn lul op de nationale televisie zou opeten" als de prijs niet $500.000 zou bereiken.

De Amerikaanse regering had om uitlevering van McAfee gevraagd voor onder meer het niet indienen van belastingaangiftes van 2014 tot 2018 en het naar verluidt niet rapporteren van inkomsten met betrekking tot het pushen van cryptoprojecten en advieswerk. In oktober 2020 arresteerden de autoriteiten McAfee op de internationale luchthaven van Barcelona en hielden hem vast totdat een besluit over zijn uitlevering kon worden genomen.

McAfee plaatste regelmatig updates vanaf zijn Twitter-account, waarbij hij aanvankelijk zei dat hij "tevreden" was met zijn situatie en vrienden in de gevangenis had, waarin hij ook de omstandigheden van zijn opsluiting beschreef. Eén van zijn laatste berichten zei dat hij al zijn crypto-bezittingen en veel van zijn vrienden had verloren.

Eerder op woensdag oordeelde een Spaanse rechtbank dat McAfee had kunnen worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten na goedkeuring van de ministerraad van het land en er de mogelijkheid was voor zijn juridische team om in beroep te gaan tegen de beslissing. De 75-jarige beweerde eerder dat de aanklachten tegen hem politiek gemotiveerd waren en dat als hij was uitgeleverd, hij de rest van zijn leven in de gevangenis zou hebben doorgebracht.

Wij bij DutchCryptoNews betreuren het verlies van een iconisch figuur als John McAfee en willen oprecht medeleven betuigen aan zijn familie en vrienden.


24/06/2021 - 05u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram