10 maart 2022

Correlatie van Bitcoin met goud en zilver op 7-maandelijks dieptepunt

In de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne, blijft Bitcoin (BTC) sterk gecorreleerd met de aandelenmarkt, terwijl de prijzen van grondstoffen blijven stijgen.

Het is echter vermeldenswaardig dat de correlatie tussen Bitcoin en edelmetalen is gedaald tot het laagste niveau sinds augustus 2021, een 7-maandelijks dieptepunt, volgens recente gegevens.

Het onderzoeksplatform benadrukte eerder deze week:

"De correlatie tussen Bitcoin en goud, zilver en platina vertoont de laagste correlaties sinds augustus 2021."

Correlatie van Bitcoin met edelmetalen - 1 jaar // Bron: IntoTheBlock

Meer specifiek laten de Sharpe en Sortino ratio's zien hoe deze grondstoffen beter hebben gepresteerd in reactie op hun volatiliteit ten opzichte van respectievelijk Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Correlatie van Bitcoin met edelmetalen // Bron: IntoTheBlock

Ook is het cruciaal om op te merken dat de overgrote meerderheid van de houders van BTC onaangetast is gebleven door de recente prijsschommelingen. Het aantal adressen dat Bitcoin aan het ‘hodlen’ is, met een saldo van meer dan een jaar - is nu op een all-time high en is gestaag gegroeid.

Het platform merkte op:

"De meerderheid van de houders van Bitcoin blijven onbewogen door de recente prijsbewegingen. Het aantal HODLERS - adressen die fondsen meer dan een jaar bezitten, is momenteel op een recordhoogte en is consistent toegenomen. Zij vertegenwoordigen 57% van alle houders."

Aantal langetermijnhouders van Bitcoin // Bron: IntoTheBlock

Onlangs hebben we in een analyse vermeld dat on-chain gegevens onthulden dat er een grote toename is geweest in de accumulatie van BTC door zogenaamde ’whales’ die een nieuw record bereikten.

In een soortgelijke trend breidt het totaal aantal adressen zich snel uit naarmate de prijs van de cryptomunt stijgt, wat suggereert dat retailbeleggers meer geïnteresseerd raken in de markt van zodra het belangrijke prijsniveau rond $46.000 nadert.


Cryptocurrencies en blockchaintechnologie - Nog steeds veel vragen, maar weinig antwoorden? Lees meer in de Crypto Gids (FAQ) van Dutch Crypto News

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram