22 mei 2021

Crypto-industrie viert 11e verjaardag van eerste officiële transactie in BTC, Bitcoin Pizza Day

Vandaag is het elfjarig jubileum van Bitcoin Pizza Day. De dag is synoniem geworden met de eerste officiële BTC-transactie, waarbij Laszlo Hanyecz twee pizza's kocht voor 10.000 BTC.

22 mei 2010, een man uit Florida genaamd Laszlo Hanyecz besteedde 10.000 BTC aan de pizza van Papa John voor de aankoop van twee pizza's. De transactie werd bekend als het eerste officiële gebruik van Bitcoin als een commerciële transactie met een echt bedrijf.

11 jaar en $372 miljoen later

Hoewel Hanyecz een vroege pionier was op het gebied van digitale transacties voor goederen, is het waarschijnlijk dat de early adopter zijn beslissing ten zeerste betreurt. De twee pizza's hebben momenteel een totale waarde van $372 miljoen. Het is daarmee de duurste pizza-aankoop in de geschiedenis.

Op het moment van aankoop was de 10.000 BTC van Hanyecz een magere $40 waard. Hanyecz nam contact op met de BitcoinTalk community om te zien of iemand bereid zou zijn om de Bitcoins voor pizza af te handelen.

"Ik betaal 10.000 bitcoins voor een paar pizza's, misschien wel twee grote, dus ik heb wat over voor de volgende dag. Ik vind het leuk om pizza over te houden om later aan te knabbelen. Je kunt de pizza zelf maken en naar mijn huis brengen of voor mij bestellen bij een bezorgplaats, maar waar ik naar streef is eten laten bezorgen in ruil voor Bitcoins waar ik het niet zelf hoef te bestellen of klaarmaken, een beetje zoals het bestellen van een 'ontbijtschotel' in een hotel of zoiets, ze brengen je gewoon iets te eten en je bent gelukkig! Laat het me weten als je geïnteresseerd bent, zodat we een deal kunnen maken."

Later volgde hij zijn oorspronkelijke verzoek op en zei:

"Dus niemand wil pizza voor me kopen? Is het een bedrag in Bitcoin dat ik bied te laag?"

Later werkte hij het verhaal echter bij en toonde hij het bewijs van zijn pizza-aankoop met BTC. Hanyecz ging verder met het aanbieden van het aanbod aan iedereen die twee pizza's wilde ruilen voor 10.000 BTC en zei: "Ik zal op elk moment 10.000 BTC ruilen voor twee van deze pizza's, zolang ik het geld heb (ik heb meestal genoeg)."

Tot op de dag van vandaag wordt de beruchte Bitcoin-transactie gevierd binnen de cryptocurrency-industrie.

Pompliano geeft terug op pizzadag

Onlangs lanceerde Bitcoin-maximalist Anothony Pompliano een Bitcoin-pizza-rit van een week om het elfjarig jubileum te vieren. Tijdens de rit zullen 10.000 pizza's te koop zijn in tien steden in de Verenigde Staten. Elke bestelling ondersteunt het Bitcoin Development Fund van de Human Rights Foundation.

Cryptoprojecten sluiten zich aan bij de pizzabeweging

Bitcoin pizzadag heeft verschillende cryptoprojecten zien meedoen om het te vieren. PizzaDAO, een gemeenschap van digitale artiesten die pizza non-fungible tokens (NFT's) maken, is een partnerschap aangegaan met Slice, het platform dat het grootste netwerk van pizzeria's van het land aandrijft om 2500 gratis pizza's in de Verenigde Staten aan te bieden om de dag te vieren.

Het initiatief zorgt ervoor dat de twee projecten meer dan één BTC aan gratis pizza weggeven ter ondersteuning van lokale pizzeria's. Dit ter ondersteuning van de bedrijven die zijn getroffen door de recente Covid-pandemie.

Binance en Huobi organiseren weggeefactie

Populaire cryptobeurzen Binance en Huobi hebben ook wedstrijden aangekondigd om Bitcoin-pizzadag te vieren. Huobi heeft een prijzenpot van $22.000, waarvan één gebruiker $5.220 zal winnen.

Binance voert momenteel een NFT-promotie uit en biedt gebruikers de mogelijkheid om $52.200 aan Bitcoin-pizza te winnen.

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


22/05/2021 - 14u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram