x Oud archief

Crypto Nieuws update (19/10/2022)

cryptostheen 3 min lezen

Welkom bij onze nieuwsupdate. Hier vindt u het belangrijkste cryptonieuws van de voorbije week – door ons voor u samengesteld.

Wekelijks gebeuren (week 41)

Bekende bedrijven hebben deze week het nieuws gehaald. Google is een partnerschap aangegaan met Coinbase om cryptobetalingen voor clouddiensten aan te bieden en heeft zoekfuncties voor Ethereum (ETH) adressen ingeschakeld. De oudste bank van Amerika, BNY Mellon, is nu van start gegaan met zijn crypto bewaringsdienst voor Amerikaanse klanten. Spannend om te zien hoe giganten als deze blijven opduiken.

Tether brengt deze week ook positief nieuws, nu zijn veel bekritiseerde commercial papers uit zijn kasreserves worden geschrapt en vervangen door US treasuries (zoals staatsobligaties). Weer een stap in de richting van legitimering van de leidende stablecoin provider.

Regelgeving vult zoals gewoonlijk onze update, met MiCA als belangrijkste pijler deze week. Nadat de Europese Unie vorige week overeenstemming bereikte over de tekst van het baanbrekende, wettelijk kader voor cryptoactiva, werd het deze week door het Europees Parlement in een commissie goedgekeurd (28 tegen 1). Wij verwachten dat de Markets in Crypto Assets (MiCA) regulering in het eerste kwartaal van volgend jaar in werking zal treden, wat betekent dat alle betrokken partijen klaar moeten zijn tegen het eerste kwartaal van 2024, wanneer de wetten van kracht worden.

Verder hebben de G20-landen deze week een nieuw kader voor cryptoregulering herzien, heeft de OESO een definitief plan vrijgegeven om internationale ontduiking van belastingen met cryptomunten hard aan te pakken, wil de Europese commissie onderzoek doen naar real-time monitoring van DeFi activiteiten, benadrukt Janet Yellen de noodzaak van een Central Bank Digital Currency (CBDC) in de Verenigde Staten, lanceert de centrale bank van India een proef met de digitale roepie en daagt CoinCenter het Amerikaanse ministerie van Financiën voor de rechter over de veelbesproken sancties rond Tornado Cash.

Ook meer nieuws over Bitcoin (BTC) ETF’s, aangezien de Amerikaanse regelgever niet onverwacht een voorstel door WisdomTress voor een fysiek ondersteund, traditioneel beleggingsproduct op basis van BTC afwees. Grayscale daarentegen deelt een update over de lopende rechtszaak tegen de overheidsinstantie, met het argument dat zij geen rechtvaardiging hebben om een Bitcoin beleggingsfonds conversie naar een spot ETF te weigeren.

Over de Securities and Exchange Commission (SEC) gesproken, Bored-Ape maker Yuga Labs wordt nu onderzocht voor ongeregistreerde aanbiedingen.

Op het gebied van cryptobeurzen hebben Coinbase en BlockchainCom licenties gekregen om in Singapore te werken, hebben de eigenaars van Huobi de beurs verkocht aan een in Hongkong gevestigde investeringsmaatschappij, en richt FTX zich op Latijns-Amerika met een Visa debetkaart, met Europa en Azië als volgende op de lijst. Het op Bitcoin gerichte NYDIG ontsloeg onlangs 33% van zijn personeel en volgde daarmee de trend van anderen dit jaar.

Een ander record komt binnen van de durfkapitaalinvesteerders, want de financiering van cryptobedrijven daalde voor twee opeenvolgende kwartalen voor het eerst sinds 2018. Toch haalde crypto bewaardienst Copper deze week $196 miljoen op, Uniswap Labs haalde $165 miljoen op, crypto vermogensbeheerder Blocktower lanceerde een durfkapitaalfonds van $150 miljoen, blockchain ontwikkelingsplatform Tatum haalde $41,5 miljoen op en blockchain start-up Nxyz haalde $40 miljoen op. Er blijkt dus nog steeds wat activiteit op de achtergrond af te spelen.

Last but not least, wat nieuws over kredietverstrekkers, want de besmettingschaos jaagt ons nog steeds op. Het noodlijdende Celsius heeft de namen en transactiegeschiedenis van honderdduizenden van zijn klanten onthuld in een gerechtelijk dossier. Het 14.500 pagina’s tellende document onthult dat sommige klanten tot $40 miljoen hebben verloren. Uit gegevens van Nansen blijkt ook dat Alex Mashinsky, die in september ontslag nam als CEO van Celsius, na zijn ontslag meer dan $1 miljoen uit digitale wallets heeft verplaatst, terwijl opnames voor klanten zijn opgeschort. Zeker geen geweldige uitstraling voor de voormalige CEO.

DeFi, Layer1, Layer2

Uniswap (UNI), een gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol dat werkt op Ethereum, wordt binnenkort ingezet op de op privacy gerichte Layer2 tool zkSync. Het voorstel werd ingediend door Matter Labs, de ontwikkelaar achter zkSync, en werd aangenomen na een 100% positieve stemming van de community. Volgens Matter Labs zal de inzet op zkSync de gedecentraliseerde cryptobeurs in staat stellen om lagere transactiekosten te bieden in vergelijking met de Ethereum blockchain zonder afbreuk te doen aan de veiligheid.

Aptos heeft na jaren van ontwikkeling eindelijk zijn mainnet gelanceerd, maar de uitrol tot nu toe is op kritiek gestuit. Maanden voor de lancering beweerde Aptos dat het 130.000 transacties per seconde (TPS) aankan – aanzienlijk meer dan andere Layer1 oplossingen zoals Ethereum en Solana – maar bij de lancering werd slechts een snelheid van 4 TPS waargenomen. Een pseudonieme gebruiker tweette: “de meerderheid van deze transacties zijn geen daadwerkelijke transacties, het zijn slechts validators die communiceren en block checkpoints instellen en metadata naar de blockchain schrijven”. Er waren ook zorgen over het gebrek aan publiciteit van haar tokenomics, ondanks het feit dat de meeste gecentraliseerde beurzen al aankondigden het token van Aptos op hun platformen te noteren.

Op vrijdag kondigde The Ethereum Foundation de lancering aan van ‘Shandong’, een vroeg pre-Shanghai testnet dat zal dienen als proeftuin voor tal van Ethereum Improvement Proposals (EIP’s). Shanghai is de volgende grote upgrade na The Merge en zal code introduceren waarmee validators hun ingezette ETH kunnen terugtrekken.

  • SUAVE: Flashbots onthult nieuwe versie van zijn belangrijkste Ethereum softwarepakket
  • Crypto marktmaker Wintermute betaalt TrueFi lening van $96 miljoen af weken na te zijn gehackt
  • Mango Markets DAO gaat akkoord met beloning van $47 miljoen voor hacker
  • Moran Hard Fork: BNB Smart Chain gaat een hard fork uitvoeren als tijdelijke patch voor de hack van $100 miljoen
Bronnen:

Error

Dat was het voor nu – tot de volgende keer! Bedankt voor het lezen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.