8 april 2021

Cryptocurrency exchanges zien opmerkelijke stortingen van Tether stablecoin

Vormt zich een bredere rally voor Bitcoin en andere cryptocurrencies als buitenspel gezet kapitaal zijn weg vindt naar de beurzen?

Bijna een half miljard instroom aan Tether (USDT) werd op 8 april geregistreerd op grote cryptocurrency-beurzen, op basis van gegevens van Glassnode.

Gezien het feit dat de instroom, de grootste sinds half maart, samenviel met een kleine terugval van Bitcoin (BTC), geeft dit aan dat kopers zouden kunnen wachten om in te grijpen na de prijsdaling.

Stablecoin stortingen op exchanges // Bron: Glassnode

Is er een bredere Bitcoin rally aan het brouwen?

Er zijn twee belangrijke on-chain statistieken die vaak aangeven dat er een grotere Bitcoin rally aan het ontstaan ​​is: BTC outflows en stablecoin inflows.

Een instroom van stabiele munten vindt plaats wanneer handelaren hun buitensporige geld op beurzen storten om zich terug te kopen in cryptocurrencies.

Ondertussen vinden grote uitstromen van BTC meestal plaats wanneer vermogende beleggers hun Bitcoin terugtrekken van beurzen naar zelf-gehoste portefeuilles, wat vaak suggereert dat ze van plan zijn om op de lange termijn het activum vast te houden.

In een uur tijd werden op beurzen voor meer dan $476 miljoen aan stablecoin inflows gespot. Volgens Lex Moskovski, chief investment officer van Moskovski Capital, toont dit aan dat er geen tekort is aan kapitaal dat wacht om Bitcoin dips te kopen.

Moskovski zei:

"$476 miljoen USDT gestort op exchanges in een uur om de dip te kopen. Elke keer dat we een dip maken, is er geen tekort aan contant geld aan de zijlijn, zo lijkt het."

Stablecoins maken een enorme groei door

Op 2 april bereikte de marktkapitalisatie van Tether, de grootste stablecoin op de wereldmarkt, $42 miljard.

In de volgende zes dagen voegde de marktkapitalisatie van USDT nog eens $2 miljard toe, wat een sterk momentum liet zien.

Aangezien Tether in wezen digitale dollars zijn die gemakkelijk kunnen worden omgezet in Bitcoin en andere cryptocurrencies, suggereert deze opwaartse trend dat de hoeveelheid buitenspel gezet kapitaal op de cryptomarkt toeneemt.

Theoretisch gezien, wanneer er veel aan de zijlijn staat op de markt, vertegenwoordigt het een aanzienlijke vuurkracht om een ​​nieuwe rally van grote cryptocurrencies zoals Bitcoin te stimuleren.

Op de vraag of grote USDT-stortingen ook kunnen betekenen dat er in plaats daarvan een vraag is om uit te betalen, antwoordde Moskovski door te zeggen dat USDT die op beurzen wordt gestort, doorgaans een koopintentie vertegenwoordigt.

Hij legde uit:

"Stablecoins die op exchanges worden gestort, zijn meestal bedoeld om te kopen. Een deel ervan kan worden gebruikt voor leningen aan handelaren met een hefboomwerking. Bovendien is het ook bullish omdat het de vraag naar longs benadrukt."

Ondertussen laten gegevens van CryptoQuant een vergelijkbare trend zien. De stablecoins ratio voor alle exchanges, die alle Bitcoin-reserves op beurzen vergelijkt met stablecoin-reserves, stijgt bijvoorbeeld opnieuw, wat suggereert dat beleggers de markt opnieuw zouden kunnen betreden.

Stablecoin ratio // Bron: CryptoQuant

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

08/04/2021 - 18u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram