31 oktober 2020

De Russische Gazprombank krijgt groen licht om crypto in Zwitserland te verhandelen

Terwijl de overheid thuis “geen toekomst” ziet voor gedecentraliseerde cryptocurrencies, maken Russische banken zoals de Gazprombank gretig gebruik van Bitcoin-diensten in het buitenland.

De grote Russische particuliere bank Gazprombank heeft goedkeuring van de regelgevende instanties ontvangen om cryptocurrency-custody-diensten te lanceren via haar Zwitserse dochteronderneming.

Volgens een officiële aankondiging op 29 oktober kreeg de bank goedkeuring van de financiële toezichthouder van het land, de Zwitserse toezichthouder op de financiële markten, om cryptocustody- en handelsdiensten aan te bieden aan haar institutionele en zakelijke klanten.

Het aanbod is in eerste instantie beperkt tot een selecte groep klanten met Bitcoin (BTC) als de enige ondersteunde cryptocurrency. Gazprombank is van plan om het aanbod geleidelijk uit te breiden met extra cryptocurrencies en andere gerelateerde producten en diensten.

Roman Abdulin, CEO van Gazprombank, zei: "We verwachten dat digitale activa steeds belangrijker worden in de wereldeconomie en in het bijzonder voor onze huidige en potentiële klanten."

Als gereguleerde entiteit zal Gazprombank moeten voldoen aan de Zwitserse antiwitwaswetgeving en Know Your Customer-wet- en regelgeving, naast het implementeren van haar eigen procedures en software.

Gazprombank Zwitserland is een in Zwitserland geregistreerde bank, 100% eigendom van de in Rusland gevestigde Gazprombank. De bank bereidt zich voor om sinds 2018 cryptodiensten in Zwitserland te lanceren.

Terwijl Russische bankinstellingen cryptomarkten in het buitenland aanboren, is de Russische regering niet al te vriendelijk voor grote cryptocurrencies thuis. Eerder deze maand voerde Anatoly Aksakov - een lid van de Russische Doema en een belangrijke vertegenwoordiger van de Russische inspanningen op het gebied van cryptogerelateerde wetgeving - aan dat gedecentraliseerde crypto's zoals Bitcoin geen toekomst hebben.


31/10/2020 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram