20 november 2020

Deutsche Bank: Steeds meer beleggers geven de voorkeur aan Bitcoin als bescherming tegen inflatie

Volgens analisten van de in Duitsland gevestigde investeringsbank Deutsche Bank wordt de aantrekkingskracht van Bitcoin als alternatieve opslag van waarde sterker.

"Er lijkt een toenemende vraag te zijn om bitcoin te gebruiken waar goud vroeger werd gebruikt om dollarrisico, inflatie en andere zaken af te dekken", zei Jim Reid, algemeen directeur, hoofd van de wereldwijde fundamentele kredietstrategie.

Bitcoin wordt door supporters al reeds beschouwd als digitaal goud vanwege het beperkte, voorspelbare aanbod en gebruik als opslag van waarde zonder invloed van de bank.

Terwijl bitcoin dit jaar 144% heeft gewonnen, is goud 22% gestegen. Beide activa lijken te hebben geprofiteerd van het inflatieverhogende monetaire en fiscale beleid van centrale banken en regeringen over de hele wereld om de economische gevolgen van de coronavirus-pandemie in te dammen.

De cryptocurrency is deze maand alleen al met meer dan 25% gestegen, ondanks de hoop op een snel wereldwijd economisch herstel van potentiële coronavirusvaccins en een verbeterde risicobereidheid op de aandelenmarkten. Goud heeft echter zijn reputatie als veilige haven waargemaakt door deze maand maar 1% te dalen.

Het verschil tussen goud en zilver enerzijds en bitcoin anderzijds is één van de eigenaardigheden van deze maand, aldus Reid. De in de VS gevestigde medicijnfabrikanten Pfizer (PFE) en Moderna (MRNA) maakten eerder deze maand bemoedigende resultaten bekend voor hun experimentele coronavirusvaccins, wat leidde tot een rotatie van geld uit goud en andere safe havens naar risicovolle activa.

Reid vertelde Bloomberg eerder deze maand dat vaccins tegen het coronavirus gelijkwaardig zijn aan wereldwijde fiscale stimuleringsmaatregelen. Christian Nolting, global chief investment officer bij Deutsche Bank Wealth Management, zei dat de inflatie in 2021 en 2022 licht zou kunnen stijgen, wat een goed voorteken is voor aandelen en goud.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin rond de $18.000 wanneer goud gemiddeld verhandeld wordt tegen $1.860 per ounce.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

20/11/2020 - 03u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram