x Oud archief

Deutsche Bank: Steeds meer beleggers geven de voorkeur aan Bitcoin als bescherming tegen inflatie

cryptostheen 1 min lezen

“Er lijkt een toenemende vraag te zijn om bitcoin te gebruiken waar goud vroeger werd gebruikt om dollarrisico, inflatie en andere zaken af te dekken”, zei Jim Reid, algemeen directeur, hoofd van de wereldwijde fundamentele kredietstrategie.

Bitcoin wordt door supporters al reeds beschouwd als digitaal goud vanwege het beperkte, voorspelbare aanbod en gebruik als opslag van waarde zonder invloed van de bank.

Terwijl bitcoin dit jaar 144% heeft gewonnen, is goud 22% gestegen. Beide activa lijken te hebben geprofiteerd van het inflatieverhogende monetaire en fiscale beleid van centrale banken en regeringen over de hele wereld om de economische gevolgen van de coronavirus-pandemie in te dammen.

De cryptocurrency is deze maand alleen al met meer dan 25% gestegen, ondanks de hoop op een snel wereldwijd economisch herstel van potentiële coronavirusvaccins en een verbeterde risicobereidheid op de aandelenmarkten. Goud heeft echter zijn reputatie als veilige haven waargemaakt door deze maand maar 1% te dalen.

Het verschil tussen goud en zilver enerzijds en bitcoin anderzijds is één van de eigenaardigheden van deze maand, aldus Reid. De in de VS gevestigde medicijnfabrikanten Pfizer (PFE) en Moderna (MRNA) maakten eerder deze maand bemoedigende resultaten bekend voor hun experimentele coronavirusvaccins, wat leidde tot een rotatie van geld uit goud en andere safe havens naar risicovolle activa.

Reid vertelde Bloomberg eerder deze maand dat vaccins tegen het coronavirus gelijkwaardig zijn aan wereldwijde fiscale stimuleringsmaatregelen. Christian Nolting, global chief investment officer bij Deutsche Bank Wealth Management, zei dat de inflatie in 2021 en 2022 licht zou kunnen stijgen, wat een goed voorteken is voor aandelen en goud.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin rond de $18.000 wanneer goud gemiddeld verhandeld wordt tegen $1.860 per ounce.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

20/11/2020 – 03u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.