x Oud archief

Deze twee risicofactoren kunnen de Bitcoin bullmarkt vertragen: on-chain analist Willy Woo

cryptostheen 2 min lezen

In een nieuwe storm van tweets vertelt Woo zijn meer dan 575.000 volgers dat hij niet denkt dat Bitcoin het gebied van de bears heeft betreden.

“Het eerste waar je naar moet kijken is of we ons in een bearmarkt bevinden. Bearmarkten beginnen wanneer er geen nieuwe kopers binnenkomen om de prijs te ondersteunen, en dat gebeurt niet. We hebben een gezonde groei van nieuwe gebruikers die lid worden van het netwerk.”

Netwerkgroei van Bitcoin (BTC) // Bron: Glassnode

Naast de groei van nieuwe gebruikers, zegt Woo dat kapitaal dat voorheen aan de zijlijn stond, zijn weg terug begint te vinden naar Bitcoin.

“Van primair belang is de kapitaalrotatie van stablecoins terug naar de cryptomarkten (met momenteel voornamelijk BTC, aangezien altcoins in dominantie afnemen).”

Rotatie van stablecoins // Bron: Woobull

De analist voegt eraan toe dat hij signalen op het blockchainnetwerk ziet die erop wijzen dat ‘strong hands’ BTC blijven verzamelen.

“We hadden een enorme uitverkoop door nieuwe kopers in de markt die 1 tot wel 6 miljoen munten kochten. Al die munten die op de markt zijn gedumpt en hebben tijd nodig om opnieuw te worden verzameld. Dit gebeurt nu. Prijsactie lijkt hierdoor op een accumulatiebodem.”

Rotatie BTC van weak naar strong hands // Bron: Woobull

Kijkend naar de netwerk-to-value transactiestatistiek, die wordt berekend door de marktkapitalisatie van Bitcoin te delen door het on-chain transactievolume, zegt Woo dat BTC enorm ondergewaardeerd is.

“Door NVT te gebruiken om het netwerk te waarderen, zijn we statistisch oversold (koopsignaal) ten opzichte van fundamentals op historisch niveau. Merk op dat we vóór de uitverkoop geen manie-top hadden. Deze uitverkoop vond plaats toen de prijs ruim binnen de reële waarde lag. Het past dus niet bij de start van een bearmarkt.”

On-chain waardering van het netwerk van Bitcoin // Bron: Woobull

Hoewel Woo gelooft dat de Bitcoin bullmarkt nog steeds intact is, zegt hij dat verdere prijsgroei kan worden uitgesteld als beleggers een risicopositie innemen en hun kapitaal naar de Amerikaanse dollar verplaatsen.

“Mijn enige zorg voor het neerwaartse risico is of we een grote correctie in aandelen krijgen die de prijs van BTC naar beneden zal trekken, ongeacht wat de on-chain fundamentals suggereren. Aangezien de sterkte van de USD op de DXY (US dollar index), wat suggereert dat sommige beleggers zich veiligstellen in de USD.”

Grafiek S&P 500 en de US dollar index // Bron: Tradingview, Willy Woo

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.

[mcrypto id=”8342″]

21/06/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.