3 mei 2021

Digital Currency Group gaat $750 miljoen aan aandelen kopen van het Grayscale Bitcoin Trust

Digital Currency Group voert zijn investeringen in het Grayscale Bitcoin Trust op, net nu het vertrouwen in het fonds op hete kolen loopt.

Digital Currency Group, een grote crypto-investeringsmaatschappij onder leiding van CEO Barry Silbert, is van plan om nog eens $557 miljoen aan aandelen te kopen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het gigantische Bitcoin-investeringsvehikel van Grayscale, één van de vele dochterondernemingen van DCG.

Dit zou de totale investering van DCG in de trust - $193 miljoen per 30 april - op $750 miljoen brengen.

DCG is echter niet verplicht deze aandelen te kopen en kan dit op elk moment terugtrekken. Het zei vandaag in een aankondiging dat de timing en de omvang van zijn investering afhangen van de hoeveelheid contanten die het ter beschikking heeft, de prijs van de aandelen en de marktomstandigheden.

Op het moment van schrijven beschikt de Grayscale Bitcoin Trust over $36 miljard aan beheerd vermogen, of meer dan 3% van alle Bitcoin in omloop.

Het is een closed-end trust, wat betekent dat Grayscale particuliere investeerders uitnodigt om Bitcoin of US dollars over te schrijven; in ruil daarvoor geeft Grayscale aandelen uit in de trust. Deze aandelen worden verhandeld op een openbare effectenbeurs.

Grayscale gebruikt al dit geld dat het ontvangt om Bitcoin te kopen en brengt 2% beheerkosten in rekening voor de problemen.

Aandelen in de trust zijn bedoeld om de prijs van Bitcoin te volgen. Het voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een cryptobeurs is dat institutionele beleggers kunnen handelen via een SEC gereguleerde instantie en dat aandelen kunnen worden gekocht van fiscaal beschermde accounts.

Grayscale Bitcoin premie // Bron: Bybt.com

De aandelen werden historisch verhandeld tegen een premie ten opzichte van de prijs van Bitcoin. Dit betekent dat investeerders hebben betaald voor de eer om Bitcoin te kopen via de trust. De afgelopen twee maanden werden aandelen in de trust echter verhandeld met een korting op de prijs van Bitcoin.

Hoewel het vooruitzicht om goedkope Bitcoin te kopen misschien een goede zaak lijkt, hadden institutionele beleggers gehoopt te profiteren van de stijgende premies.

Voor grote investeerders, zoals BlockFi, Three Arrows Capital en DCG, is dit slecht. Beleggers houden Bitcoin zes maanden achter elkaar vast in de trust en sluiten vaak enorme leningen af ​​om in de trust te investeren. Als de premie blijft dalen, kunnen beleggers moeite hebben om die leningen terug te betalen.

De trust heeft ook te maken met concurrentie van Bitcoin ETF's of op de beurs verhandelde fondsen. Deze bieden goedkopere manieren om via de aandelenmarkt in Bitcoin te investeren. Geen enkele is actief in de VS, maar het naburige Canada keurde er dit jaar een aantal met veel succes goed, en ook bij ons zijn er reeds verschillende producten op de traditionele markt gelanceerd. Een nieuwe SEC-administratie heeft hernieuwde hoop gebracht voor de VS aangezien het gerucht gaat dat de toezichthouder er binnenkort één zal goedkeuren. Grayscale is van plan om zijn trusts zo snel mogelijk om te zetten in een ETF.


03/05/2021 - 19u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram