x Oud archief

Dogecoin als meest winstgevende grap, DOGE bereikt voor het eerst een halve dollar

cryptostheen 1 min lezen

Dogecoin (DOGE) zette zijn snelle stijging op dinsdag voort, toen de prijs voor ‘s werelds meest geliefde ‘meme’-munt voor de eerste keer de grens van $0,50 overschreed.

Dinsdag steeg de waarde van Dogecoin van $0,4057 naar $0,5569 – een stijging van bijna 38% – wat een nieuw record voor DOGE betekende.

Gesteund door een notering die vandaag werd aangekondigd op zowel de cryptocurrency exchange van eToro als die van Gemini en in afwachting van een televisiedebuut op Saturday Night Live, blijft Dogecoin waarnemers verwarren die de munt hebben aangenomen zoals de maker het bedoeld had – d.w.z. een grap.

Maar Dogecoin blijkt één van de meest winstgevende grappen in de cryptocurrency-industrie te zijn, zoals blijkt uit de wonderbaarlijke stijging sinds het begin van het jaar.

Op 1 januari werd Dogecoin gewaardeerd op minder dan één cent. Iets meer dan vier maanden – en 11.000% groei later – wordt de munt nu gewaardeerd op iets meer dan een halve dollar.

De snelheid van de groei van Dogecoin zou misschien een waarschuwing moeten zijn voor potentiële investeerders, gezien de prijsdaling van de munt tijdens half april in één klap 50% wegnam. Een vergelijkbare volatiliteit werd waargenomen in februari, toen een tweet van Elon Musk in een paar uur tijd bijna 25% van de groei van Dogecoin ongedaan maakte.


[cryptocurrency_widget type=”button-link” template=”inverted” color=”black” assets=”DOGE~USD” url=”https://dutchcryptonews.com/coins/doge/” target=”_self” markup=”{logo} {name} {price_to}” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

04/05/2021 – 19u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.