6 juni 2021

Eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel wilt herkennen terwijl president zijn "laser eyes" opzet

Nayib Bukele, de president van El Salvador, heeft zijn Bitcoin "laser eyes" toegevoegd aan zijn profielfoto op Twitter.

Terwijl El Salvador het kleinste land van Midden-Amerika is, heeft zijn president nu de meest opmerkelijkste stap gezet van alle wereldleiders.

De 39-jarige Nayib Bukele is zojuist lid geworden van de "laser eyes"-menigte op Twitter en toont zijn steun voor de Bitcoin community aan zijn 2,5 miljoen volgers.

President Nayib van El Salvador op Twitter

Dit komt nadat hij een aankondiging deed over een wetsvoorstel die hij naar het congres heeft verstuurd om 's werelds grootste cryptocurrency als wettig betaalmiddel van het land aan te nemen.

El Salvador is een samenwerking aangegaan met Lightning-betaalapp Strike. Het nieuws werd onthuld door oprichter en CEO Jack Mallers tijdens de Bitcoin 2021 -conferentie op 5 juni.

Na zijn intrede in het tropische land, is Strike ook van plan zijn app op de Europese markt te introduceren.

10 miljoen nieuwe gebruikers

In zijn Twitter-thread schat Mallers dat El Salvador mogelijk 10 miljoen meer gebruikers in het Bitcoin-ecosysteem zal brengen, terwijl het belang van financiële inclusie wordt benadrukt:

“Financiële inclusie is niet alleen een morele noodzaak, maar ook een manier om de economie van het land te laten groeien, door toegang te bieden tot kredieten, spaargeld, investeringen en veilige transacties.”

Sommige inwoners uit El Salvador zijn al overgestapt op cryptocurrencies als onderdeel van het sociale experiment "Bitcoin Beach" dat werd georganiseerd aan de kust van El Salvador, waar de meeste mensen geen bankrekening hebben.

In totaal heeft 70 procent van de mensen in El Salvador geen bankrekening.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

06/06/2021 - 15u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram