x Oud archief

Ethereum (ETH) schrijft geschiedenis: blockchainnetwerk markeert zijn succesvolle overgang naar proof-of-stake

cryptostheen 2 min lezen

De langverwachte netwerkupgrade van Ethereum (ETH), The Merge, is eindelijk gelanceerd op het Ethereum mainnet. De upgrade zal het energieverbruik van Ethereum met de helft verminderen en de blockchain duurzamer maken voor toekomstig gebruik.

Ethereum is nu een proof-of-stake blockchain

De langverwachte upgrade is eindelijk uitgerold en markeert de langverwachte overgang van proof-of-work naar een proof-of-stake consensusmechanisme.

The Merge werd eerder gestart met de inzet van de Bellatrix upgrade en Paris upgrade. Het team heeft later een shadow fork ingezet om te controleren of de blockchain positief reageert op de nieuw ingevoerde netwerkwijzigingen.

Op 15 september werd bij blok 15537393 eindelijk de upgrade ingezet, die eenvoudiger gezegd de integratie van de Beacon Chain van Ethereum met de consensus layer van het netwerk betekende, en de historische overgang naar een proof-of-stake consensus markeerde.

Nadat The Merge live ging, ging de medeoprichter Vitalik Buterin naar Twitter om zijn dankbaarheid te betuigen aan de toegewijde community.

Een kernontwikkelaar van Ethereum, Tim Beiko, was vrij actief tijdens het evenement om de community op de hoogte te houden van de laatste gebeurtenissen en updates rond de netwerkupgrade.

Nu ‘The Merge’ met succes is uitgevoerd, gaat Ethereum verder met de andere kritieke upgrades in zijn roadmap, met name “the surge, the verge, the purge, and the splurge. “

Terwijl ‘The Surge’ upgrade de nadruk zal leggen op het vergroten van de schaalbaarheid van het netwerk door rollups sharding, zal ‘The Verge’ zich richten op stateloosheid bereikt door Merkle trees.

Zodra deze twee upgrades zijn uitgerold, zal het netwerk ‘The Purge’ en ‘The Splurge’ ondergaan, die met name historische gegevens en technische schuld zullen elimineren, terwijl The Splurge extra wijzigingen zal aanbrengen om algemene netwerkaanpassingen te verbeteren.

De historische overgang van Ethereum naar een proof-of-stake consensus is in vele opzichten belangrijk omdat het het energieverbruik van het blockchainnetwerk aanzienlijk zal verminderen met bijna 80-90%.

Daarnaast zal The Merge de uitgifte van ETH met 90% verminderen, wat naar verluidt een impact zal hebben op de prijs, maar op dit moment wordt het digitale activum verhandeld rond $1.450, een daling van ongeveer 15% in de afgelopen 30 dagen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.