x Oud archief

Ethereum fees op laagste punt sinds begin van DeFi-hype

cryptostheen 2 min lezen

De gemiddelde prijs van een transactie op het Ethereum Main Network heeft de laagste prijs bereikt sinds midden juli, toen de gedecentraliseerde financiële toeloop deze zomer begon. Lagere Ethereum fees kunnen betekenen dat er minder activiteit is op de Ethereum- blockchain; vergoedingen schoten deze zomer omhoog toen miners voor het zwaargewicht van de DeFi- explosie van deze zomer kwamen te staan. Betekent dit dat de hype voorbij is?

Afgelopen weekend bereikte de gemiddelde prijs van een Ethereum- transactie $0,905, volgens gegevens van de website ‘BitInfoCharts’. Dit is een scherpe daling van hoogtepunten tot $14,583 voor één enkele Ethereum- transactie begin september.

Vergoedingen die voor Ethereum- transacties worden betaald, gaan naar de miners van Ethereum, die rekenkracht gebruiken om transacties te verwerken. Transactiekosten voor Ethereum stijgen wanneer er meer vraag is naar de rekenkracht van miners dan naar het aanbod.

Ethereum Avg. Transaction Fee (USD) //BitInfoCharts

Dit gebeurt wanneer het netwerk onder druk komt te staan. Wanneer veel mensen transacties tegelijk verwerken, geven miners voorrang aan de hoogste bieders.

Vervolgens dalen de vergoedingen wanneer het netwerk minder druk is of wanneer er voldoende miners zijn om het aanbod af te handelen. De hashsnelheid op de Ethereum- blockchain is sinds juli gestegen, maar de stijging is gestaag; de vergoedingen die op de Ethereum- blockchain worden betaald, zijn meer volatiel.

Ethereum Avg. Hash Rate (GH/s) //Etherscan

Dat de gemiddelde vergoeding voor een Ethereum- transactie is gedaald tot ongeziene niveaus sinds juli, zou kunnen betekenen dat de hype van deze zomer rond gedecentraliseerde financiering is afgenomen. Gedecentraliseerde financiering, of DeFi, kan verwijzen naar niet-bewarende slimme contracten, kredietprotocollen en synthetische aandelen.

Vanaf het einde van juni begonnen deze protocollen extra stimulansen te bieden aan degenen die de platforms gebruikten, soms tot 1000% APY*. Hierdoor stroomde het geld de markt binnen, waardoor de vergoedingen stegen.

Niet mis te verstaan: investeerders zijn nog steeds geïnteresseerd in gedecentraliseerde financiering, een industrie die nog steeds lijkt te groeien. Volgens DeFi Pulse, een website voor DeFi-protocollen, hebben beleggers meer dan $11 miljard aan cryptocurrencies opgesloten.

Total Value Locked in DeFi (USD) //DeFiPulse

Maar waar dat cijfer vroeger elke week met een miljard dollar toenam, is de groei afgenomen nu de markt zijn plafond bereikt … voorlopig.


*APY = Annual Percentage Yield
Gemiddeld jaarlijks rendementspercentage is een jaarlijks rendement dat op kapitaalleners in rekening wordt gebracht en vervolgens aan de kapitaalverschaffers wordt betaald.

[mcrypto id=”8446″]

20/10/2020 – 00u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.