15 april 2021

Ethereum technologiebedrijf ConsenSys haalt $65 miljoen op van JPMorgan en Mastercard

ConsenSys, een bedrijf dat actief bezig is op Ethereum, zou de opbrengst gebruiken om producten te bouwen in Web3 en DeFi.

Ethereum (ETH) en blockchaintechnologiebedrijf ConsenSys heeft eerder deze week de definitieve afsluiting van zijn financieringsronde van $65 miljoen aangekondigd, volgens een perspublicatie.

Wereldwijde financiële dienstverleners J.P. Morgan, Mastercard en UBS investeerden samen met toonaangevende blockchainbedrijven, waaronder Protocol Labs, de Maker Foundation, Fenbushi, The LAO en Alameda Research.

Bijkomende investeerders zijn onder meer CMT Digital, Greater Bay Area Homeland Development Fund, Quotidian Ventures en Liberty City Ventures. Verschillende fondsen hebben als tegenprestatie geïnvesteerd met op Ethereum gebaseerde stablecoins, DAI en USDC.

Het geld zal worden gebruikt om gedecentraliseerde financiën (DeFi) en Web3-applicaties op te bouwen, waarbij ConsenSys zich concentreert op het commercialiseren van zijn toonaangevende platforms als distributiekanalen voor toonaangevende DeFi-protocollen.

"Toen we een financieringsronde hadden opgezet, was het belangrijk voor ons om geduldig een gevarieerd aandeelhouderschap te construeren, in overeenstemming met onze overtuiging dat, net als hoe het internet zich ontwikkelde, de hele economie zich bij de revolutionairen zou aansluiten bij een protocol van de volgende generatie," zei de oprichter van ConsenSys, Joseph Lubin, in een verklaring.

Hij voegde toe:

"Het software-aanbod van ConsenSys vertegenwoordigt toegang tot een nieuwe geautomatiseerde objectieve vertrouwensbasis die mogelijk wordt gemaakt door gedecentraliseerde protocollen zoals Ethereum."

Raj Dhamodharan, executive vice president of digital asset bij Mastercard, legde uit waarom het bedrijf ervoor koos om deel te nemen aan de ronde:

“Het netwerk van Ethereum is een belangrijke infrastructuur waarop wij en onze partners betalings- en niet-betalingstoepassingen bouwen voor de toekomst van handel mogelijk te maken."

ConsenSys is een met Ethereum geïntegreerd softwarebedrijf met eersteklas producten die de blockchain-ontwikkelaar en financiële gebruikerservaring ondersteunen: Codefi, Diligence, Infura, MetaMask, Truffle en Quorum.

Dit productaanbod ondersteunt zowel openbare als particuliere netwerken en Layer 2 Ethereum blockchains en vergemakkelijkt de toegang tot aangrenzende protocollen zoals IPFS, Filecoin en andere.

ConsenSys draagt ​​ook aanzienlijk bij aan Ethereum 2.0. De producten van ConsenSys zijn de belangrijkste toegangspunten tot Ethereum voor ontwikkelaars, ondernemingen en consumenten, waardoor Web3 toegankelijker en nuttiger wordt.

MetaMask, één van de meest gebruikte producten van ConsenSys, telt meer dan 3 miljoen maandelijkse actieve gebruikers op mobiel en desktop. Meer dan 150.000 ontwikkelaars gebruiken de API's van Infura en 4,5 miljoen ontwikkelaars creëren en implementeren smart contracts met Truffle.


15/04/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram