IOHK, ontwikkelaar van Cardano, heeft een deal onthuld met de Ethiopische regering die het “grootste op blockchain gebaseerde project ter wereld” zou zien, een op blockchain gebaseerd nationaal identiteitssysteem, in heel Ethiopië.
“Ethiopië zijn op blockchain gebaseerde onderwijstransformatie is een belangrijke mijlpaal in de missie van IOHK om economische identiteiten en werkgelegenheid, sociale en financiële diensten te bieden aan digitaal uitgeslotenen”, zei IOHK African operations director John O’Connor in een verklaring. Hij voegde eraan toe:
“Na vijf jaar onderzoek en ontwikkeling is Cardano nu volwassen genoeg om een blockchain-oplossing te ondersteunen die kan worden geschaald om een hele nationale bevolking te dienen.”
Het land zal een nationaal, op blockchain gebaseerd systeem voor student- en docent-ID’s en behaalde resultaten implementeren om cijfers digitaal te verifiëren, schoolprestaties op afstand te volgen en onderwijs en werkgelegenheid in het hele land te stimuleren.
De ‘Atala Prism’ identiteitsoplossing van IOHK zal autoriteiten in staat stellen om fraudebestendige records van onderwijsprestaties op 3.500 scholen, 5 miljoen studenten en 750.000 docenten te creëren om de locaties en oorzaken van onderprestaties te achterhalen en educatieve middelen effectief toe te wijzen.
Het doel is om alle studenten op blockchain geverifieerde, digitale kwalificaties aan te bieden om frauduleuze diploma’s en sollicitaties te verminderen. Alsook de sociale mobiliteit te vergroten door werkgevers in staat te stellen de cijfers van alle sollicitanten te verifiëren zonder externe instanties.
De overheid geeft ook alle docenten en studenten tablets en een speciaal internetnetwerk dat alle studenten direct toegang geeft tot hun academische gegevens, waardoor hoger onderwijs en werkgelegenheid worden gecreëerd voor 80% van de Ethiopische bevolking die op het platteland woont.
Student-ID’s zullen worden gekoppeld aan bepaalde gegevens en gebruikt door ‘machine learning’-algoritmes om persoonlijk onderwijs, een dynamisch curriculum en op data aangestuurd beleid en financiering te stimuleren.
Als zodanig onderzoekt Ethiopië een bredere acceptatie van IOHK’s Atala-producten, waaronder het PRISM-platform, voor alles van blockchain gebaseerde ‘track-and-trace’ van kleinschalige agrarische toeleveringsketens tot digitale ID’s voor transport of gezondheidszorg.
IOHK erkent al lang dat ontwikkelingslanden op unieke wijze kunnen profiteren van blockchaintechnologie vanwege hun gebrek aan ingebedde, verouderde digitale systemen en het feit dat blockchains goedkoper zijn dan onze omslachtige infrastructuur.
Dit project zou de aanzet kunnen geven tot een golf van blockchain-innovatie van de derde generatie in Afrika en andere ontwikkelingslanden, waardoor vitale diensten worden geboden aan degenen die er voorheen van afgesneden waren.
[mcrypto id=”8427″]
28/04/2021 – 06u00
Stijn van DCN