x Oud archief

Europese Centrale Bank kiest Amazon om haar digitale euro te ontwikkelen

cryptostheen 2 min lezen

Amazon wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke economische krachten ter wereld en zal helpen bij het opzetten van interfaces voor de digitale euro die gericht zijn op e-commerce betalingen.

De Europese Centrale Bank is ook een partnerschap aangegaan met Caixabank en Wordline, die zich beide zullen bezighouden met peer-to-peer online betalingen. Nexi en EPI hebben de opdracht gekregen zich te richten op betalingen in verkooppunten die door de betaler worden gestart.

De ECB benadrukte dat het doel van de proefoperatie is om vast te stellen hoe goed de technologie van de digitale euro zal integreren met door bedrijven ontwikkelde prototypes.

Alle vijf bedrijven werden geselecteerd uit een totaal van 54 dienstverleners, waarbij de ECB de beste match voor ieder specifiek doel koos.

De financiële instelling zei dat deze stap integraal deel uitmaakt van de lopende tweejarige onderzoeksfase voor het digitale valutaproject, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 zal worden afgerond, wanneer zij naar verwachting ook hun bevindingen zullen publiceren.

De ECB legde uit dat in het kader van de testfase, gesimuleerde transacties zullen worden gestart met behulp van front-end prototypes die door Amazon en de andere vier bedrijven zijn ontwikkeld. Deze transacties zullen worden verwerkt in de interface en back-end infrastructuur van EuroSystem.

Testfase interface digitale euro // Bron: ECB

De centrale bank verduidelijkte dat de prototypes die betrokken zijn bij deze oefening met Amazon niet langer zullen worden gebruikt voor de volgende fases van het digitale valutaproject.

ECB vastbesloten over digitale euro

In juni vorig jaar gaf de ECB het startsein voor haar digitale euro. Een paar maanden daarna ging een tweejarige evaluatiefase van start die gericht was op digitale retailvaluta van de centrale bank, en kort daarna onthulde de Europese Commissie plannen om in 2023 een digitale euro in te voeren.

Nu haar ambtenaren zinspeelden op de mogelijkheid van een digitale euro in de komende jaren, zou de ECB wel eens één van de eerste centrale banken in een geavanceerde economie kunnen zijn die een digitale versie van haar fiatmunt heeft en uitgeeft.

De ECB staat bekend om haar terughoudendheid in het delen van details van haar bevindingen met betrekking tot de digitale euro, hoewel zij wel enige vage informatie heeft onthuld, zoals het jaar voor de definitieve uitrol van het project.

Christine Lagarde, de president van de ECB, verklaarde in februari dat een digitale euro wellicht contant geld niet zal vervangen, maar eerder zal aanvullen.

Of dat mogen we toch hopen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.