28 november 2020

Facebook lanceert Libra in januari 2021 als USD stablecoin

De ambitieuze digitale valuta, Libra, zal begin volgend jaar eindelijk worden gelanceerd - maar als een "beperkte" versie.

Libra, het digitale valutaproject onder leiding van socialemediagigant Facebook, is klaar voor een lancering begin volgend jaar, volgens een publicatie van de Financial Times.

Na meer dan een jaar onderzoek door wereldwijde financiële toezichthouders, zal Libra lanceren in de vorm van een door de Amerikaanse dollar gesteunde digitale valuta.

Onder verwijzing naar drie mensen die betrokken zijn bij het Libra-project, schreef de Financial Times dat de plannen van de Libra Association uiteindelijk meer fiat-valuta's zullen toevoegen aan de korf met activa die de waarde van Libra ondersteunen.

De exacte lanceringsdatum, die in januari wordt verwacht, is nog steeds niet bekend en zou afhangen van het moment waarop de Libra Association goedkeuring krijgt van de Zwitserse toezichthouder voor financiële markten, of FINMA, om als betalingsdienst te opereren.

Een woordvoerder van de FINMA weigerde commentaar te geven over de mogelijke lancering van Libra in januari 2021. De vertegenwoordiger verwees naar een aankondiging over het licentieproces van Libra en verklaarde: "In overeenstemming met de gebruikelijke werkwijze zal FINMA niet speculeren over een lopende procedure, of uitspraken doen over wanneer deze voltooid kan zijn.”

Opgericht in juni 2019, kreeg de Libra Association te maken met controles door strenge wetgeving, waardoor een aantal aangesloten bedrijven zoals PayPal en MasterCard vervolgens het project verlieten. Het mandje met valuta's dat Libra in eerste instantie wou ondersteunen, zou oorspronkelijk verschillende fiat-valuta's bevatten, waaronder de Amerikaanse dollar, de euro, de Japanse yen, de Britse pond en de Singaporese dollar.

Volgens de Financial Times zijn verschillende Libra-leden van mening dat de benoeming van HSBC Legal Chief Stuart Levey als Chief Executive een keerpunt was voor het Libra-project.

Maar nu staat het project weer in de schijnwerpers met een minder ambitieuze versie van zichzelf. De beperkte versie wordt één-op-één ondersteund met de Amerikaanse dollar, vergelijkbaar met hoe gereguleerde stablecoins zoals Tether (USDT) en de USD Coin (USDC) vandaag op de cryptomarkt opereren.


28/11/2020 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram