21 oktober 2020

Gebruikers van OKEx gefrustreerd over opschorting opnames van cryptovaluta

Grote beurs OKEx schortte het opnemen van cryptovaluta op 16 oktober op. Omdat er sindsdien weinig informatie van het bedrijf of zijn CEO Jay Hao is gekomen, zijn gebruikers begonnen met het eisen van antwoorden via Twitter.

It's a bit weird one of the biggest exchanges in the world isn't letting us withdraw money for so long.

In een tweet van 20 oktober van Hao verklaarde de CEO dat er “geen on-chain uitstroom” was geweest sinds de beurs aankondigde dat het opnames op vrijdag “tijdelijk” had opgeschort.

'Je bezittingen zijn veilig', zei Hao. "We zullen ons best doen om opnames zo snel mogelijk te hervatten."

De exchange meldde op 16 oktober dat het de opnames van cryptovaluta had opgeschort omdat een van de houders van een privésleutel "samenwerkte met een openbaar veiligheidsbureau" met betrekking tot een lopend onderzoek. Destijds zei OKEx dat het van plan was om opnames "onmiddellijk" te hervatten zodra het in staat was om dergelijke transacties met de sleutelhouder te autoriseren.

Uit rapporten blijkt dat de politie een week voorafgaand aan de aankondiging ook de oprichter van de beurs, Star Xu, heeft ingeschakeld voor verhoor. Dit heeft ertoe geleid dat OKEx-gebruikers hun groeiende frustratie uiten:

"Het is een beetje raar dat een van de grootste uitwisselingen ter wereld ons zo lang geen geld laat opnemen."

Veel gebruikers klaagden over het gebrek aan transparantie in vergelijking met die van andere beurzen:

"Waar is je CEO Jay Hao? Hij moet regelmatig communiceren en up-to-date informatie geven. Als er iets gebeurt met Binance, twittert CZ elk uur."

"Met miljarden opgesloten en de reputatie van de beurs op het spel, wat is de reden om niet meer transparantie te bieden?" vroeg een andere gebruiker op Twitter.

Anderen suggereerden dat ze de beurs definitief verlieten - vermoedelijk zodra ze weer toegang hadden tot hun fondsen.

Crypto Spot & Derivatives Exchange 'OKEx'

Verschillende grote crypto mediawebsites probeerden contact op te nemen met OKEx voor commentaar, maar vertegenwoordigers reageerden tot op heden nog steeds niet.


21/10/2020 - 01u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram