21 december 2020

Gehackte database met meer dan 1 miljoen Ledger e-mails van klanten gedumpt op Raidforums

De database van Ledger met meer dan een miljoen e-mailadressen werd gedumpt op Raidforums, een site die zich toelegt op het delen van gehackte databases.

Meer dan een miljoen e-mails van klanten die blijkbaar waren gestolen van de fabrikant van hardwareportefeuilles Ledger, zijn vandaag openbaar gemaakt op een hackersite. Ledger zei dat het nog steeds de details van het incident moeten bevestigen, maar gaf toe dat de gegevens "inderdaad de inhoud van onze e-commerce database vanaf juni 2020 kunnen zijn".

De gelekte gegevens, die op Raidforums zijn gepubliceerd, bevatten ook namen, fysieke adressen en telefoonnummers van Ledger-klanten, en lijken afkomstig te zijn van een hack van Ledger's e-commerce database in juni.

Het volledige lek bedraagt meer dan een miljoen e-mailadressen en meer dan 270.000 fysieke adressen en telefoonnummers.

Volgens cybersecurity website haveibeenpwned.com had het al 69% van de adressen in de gedumpte database vermeld als overeenkomstig, vanaf het moment van de oorspronkelijke hack.

In een reeks tweets merkte Ledger op dat het is gewaarschuwd voor de database-dump en "nog steeds moet bevestigen" of de gelekte informatie echt is. "De eerste tekenen vertellen ons dat dit inderdaad de inhoud zou kunnen zijn van onze e-commerce database van juni 2020", verklaarde het bedrijf, eraan toevoegend: "Het is een enorm understatement om te zeggen dat we deze situatie oprecht betreuren."

De oorspronkelijke hack was gericht op Ledger's marketing- en e-commerce-database, wat betekent dat alleen contact- en ordergegevens betrokken waren; tijdens de aanval werden geen financiële informatie, key phrases of digitale sleutels blootgelegd. In 9500 gevallen werden telefoonnummers, postadressen en details van productaankopen blootgelegd door de hack.

De aanvallers konden toegang krijgen tot de database van de e-commerce afdeling met een (sindsdien uitgeschakelde) API-sleutel.

Ledger VP of Marketing Benoit Pellevoizin waarschuwde dat de gelekte informatie kan worden gebruikt bij phishingaanvallen in een poging Ledger-klanten te misleiden om hun privésleutels over te dragen. "In feite kunnen ze met e-mails onze klanten targeten om zich voor te doen als Ledger om hen te vragen naar hun seed phrase om toegang te krijgen tot cryptocurrencies … dat vragen we nooit," zei Pellevoizin.

In een tweet herhaalde Ledger vandaag dat gebruikers hun herstelzin van 24 woorden met niemand mogen delen, "zelfs niet als ze zich voordoen als een vertegenwoordiger van Ledger." Het bedrijf heeft ook een webpagina opgezet waar gebruikers de details van phishingaanvallen kunnen melden.

In een verklaring ten tijde van de oorspronkelijke hack zei Ledger dat de Franse autoriteit voor gegevensbescherming, de CNIL, op 16 juli op de hoogte was gebracht van de inbreuk.


21/12/2020 - 04u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram