x Oud archief

Goldman Sachs biedt eerste lening met Bitcoin (BTC) als onderpand aan

cryptostheen 1 min lezen

Met de beveiligde leningsfaciliteit kan een lener een bepaalde hoeveelheid Bitcoin (BTC) als onderpand gebruiken voor een lening in contanten. Volgens deze regeling krijgen houders van BTC de mogelijkheid om fiatgeld – Amerikaanse dollars – te krijgen in ruil voor het in onderpand geven van zijn cryptomunten aan de bank.

Bijgevolg, als de prijs van de munt daalt, kan de lener verplicht worden om zijn onderpand te verhogen. Als ze er niet in slagen het nodige onderpand te geven, riskeren ze om geliquideerd te worden.

Goldman Sachs toont interesse in de cryptomarkt

Hoewel Bloomberg de specifieke details van de lening niet heeft gemeld, noemde een woordvoerder van Goldman Sachs de aard van de lening “interessant”, vanwege de structuur en het 24/7 risicobeheer.

Recentelijk zijn deze nieuwe soort leningen populair geworden onder Bitcoin miningbedrijven, omdat bedrijven die inkomsten in BTC verdienen, ook hun bedrijfskosten in Amerikaanse dollar of andere valuta’s moeten betalen.

Goldman Sachs volgt nu andere traditionele financiële giganten, waaronder BlackRock (NYSE: BLK), dat deelnam aan een financieringsronde van $400 miljoen voor USDC stablecoin ontwikkelaar Circle.

Vastgoed met cryptomunten als onderpand

Terug in februari trok Propy de aandacht in de VS nadat het een huis in Florida had verkocht dat de eerste door onroerend goed gedekte NFT in de Verenigde Staten werd. Het huis, gelegen in Tampa, Florida, werd verkocht voor $653.163 (210 ETH).

Deze week kondigde blockchain vastgoedplatform Propy aan dat klanten nu hun eigen digitale activa als onderpand kunnen geven voor de aankoop van vastgoed via Abra Borrow, een dienst voor het lenen en uitlenen van cryptomunten. De munt die op Abra wordt verpand, wordt vervolgens gebruikt om Amerikaanse dollars te lenen die vervolgens kunnen worden gebruikt voor de aankoop van een huis.

Ongeacht hoe de transactie tot stand komt (fiat, crypto, of NFT’s), ze wordt nog steeds vastgelegd op de blockchain, die uiteindelijk dient als zowel het juridische als het technische kader voor alle kopers van de transactie.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.