4 augustus 2021

Google laat weer crypto advertenties zien nu nieuw beleid van kracht wordt

Volgens het nieuwe beleid van Google dat op 3 augustus in werking is getreden, mogen adverteerders die diensten voor cryptocurrency exchanges en wallets aanbieden, hun producten weer op de markt brengen.

Google voert weer crypto gerelateerde advertenties uit nadat zijn bijgewerkte beleid voor financiële producten en diensten op 3 augustus volledig in werking is getreden.

De multinationale internetgigant verbood crypto en Initial Coin Offering (ICO) gerelateerde advertenties terug in juni 2018, en het bijgewerkte beleid staat gereguleerde crypto-entiteiten toe om hun diensten opnieuw op de markt te brengen. ICO's blijven echter in de kou staan.

De herziening van het crypto-advertentiebeleid van Google werd voor het eerst geschetst in juni en bepaalt dat "adverteerders die cryptobeurzen en digitale portefeuilles aanbieden" die zich richten op Amerikaanse consumenten, hun diensten en producten mogen adverteren als ze aan specifieke vereisten voldoen.

De stap zal zorgen voor extra omzet voor het moederbedrijf Alphabet van Google, hoewel crypto-advertenties waarschijnlijk slechts een druppel in de oceaan zullen zijn van de $147 miljard aan advertentie-inkomsten van het bedrijf.

De strenge eisen van Google zijn ontworpen om louche advertenties en flagrante cryptozwendel uit te bannen. Adverteerders moeten geregistreerd staan bij het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) als een "money services business en bij ten minste één staat als een money transmitter, of een federale of door de staat gecharterde bankentiteit."

Het bedrijf zal geen advertenties toestaan voor ICO's, DeFi handelsprotocollen of de promotie van het kopen, verkopen of verhandelen van cryptocurrencies. Celebrity crypto endorsements worden ook verboden, wat deels kan helpen met problemen rond de vele valse promotionele goedkeuringen door zogezegde beroemdheden.

Het bijgewerkte beleid van Google verbiedt ook crypto-advertenties om te verwijzen naar websites die "crypto handelssignalen, investeringsadvies, aggregators of gelieerde sites met gerelateerde inhoud of brokerrecensies hosten."

Vorige maand kondigde TikTok aan dat crypto gebaseerde promotionele inhoud was verboden als onderdeel van een beweging om te stoppen met het adverteren van alle financiële diensten en producten op het platform.

Redditors in de r/Bitcoin subreddit zagen het nieuws dat Bitcoin weer gepromoot kan worden via Google als een "bullish" teken voor de cryptomunt, hoewel gebruiker ‘Brief-Music-5825’ beweerde dat Google "nep crypto nieuws ook zou moeten verbieden. De hoeveelheid nepnieuws die FUD creëert is ongelooflijk."


04/07/2021 - 12u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram