x Oud archief

Goudbeleggers stappen over naar Bitcoin en Ethereum, volgens Bloomberg strateeg Mike McGlone

cryptostheen 1 min lezen

McGlone heeft in een nieuw interview met Stansberry Research gezegd dat beleggers “goud opgeven” en in plaats daarvan posities innemen in de twee grootste cryptomunten op basis van marktkapitalisatie.

“Wat ik dit jaar heb onderschat, is hoezeer er sprake is van minachting tegenover goud, de uitstroom van kapitaal uit de goudmarkt en mensen die goud opgeven en overstappen op Bitcoin en Ethereum. In principe zetten ze Bitcoin en Ethereum in dezelfde emmer als goud. Op dit moment is goud ongeveer 7% gedaald en Bitcoin bijna 70% gestegen. Ethereum is bijna 400% gestegen.”

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”black” assets=”BTC~USD,ETH~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]

McGlone zegt dat de groeiende populariteit van Bitcoin te danken is aan zijn deflatoire eigenschappen in een tijd waarin de angst voor devaluatie van traditionele valuta door de stijgende geldvoorraad hoogtij viert.

“We kunnen volledig verwachten dat QE (kwantitatieve versoepeling) niveaus en fiscale/monetaire stimulus een onbeperkt aanbod van fiatvaluta’s zullen blijven houden. De basis waarop je Bitcoin prijst zal blijven stijgen aangezien het beperkte aanbod van Bitcoin. Dat betekent dat de prijs omhoog moet volgens de regels van de economie.”

De grondstoffenstrateeg zegt dat een op futures gebaseerd Bitcoin exchange-traded fund (ETF), een financieel product dat blootstelling via derivaten biedt, eind volgende maand gelanceerd zou kunnen worden.

“… mogelijk tegen het einde van oktober. Maar als een op futures gebaseerde ETF, de manier is waarop je de meeste grondstoffen volgt, is het gewoon een kwestie van tijd.”

Gary Gensler, voorzitter van de U.S. Securities and Exchange Commission, heeft daar zelfs op ingespeeld. Volgens de strateeg is het dus vrij logisch en zou het daarbij een kleine maar mooie stap zijn voor de SEC.

[mcrypto id=”8342″]

23/09/2021 – 15u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.