x Oud archief

Grayscale Investments overweegt nieuwe cryptofondsen, waaronder Polygon en Solana

cryptostheen 2 min lezen

Vermogensbeheerder en investeringsbedrijf van digitale valuta, Grayscale Investments, heeft de toevoeging aangekondigd van 13 nieuwe cryptoprojecten aan hun lijst van ‘te overwegen activa’, waaronder nieuwere netwerken zoals Polygon (MATIC) en Solana (SOL).

Het bedrijf exploiteert momenteel 13 single asset trusts, waarvan de grootste de Bitcoin Trust is, met $25 miljard onder beheer. Evenals een multi-asset trust ter waarde van $404 miljoen, bestaande uit BTC, ETH, BCH, LTC en LINK.

Geruchten over een aanvraag voor Chainlink (LINK) eind januari van dit jaar resulteerde in een stijging van 20% in de prijs. Chainlink was één van de vele projecten die destijds werd overwogen. Het slaagde erin om op 26 februari 2021 de beoordelingscriteria te doorstaan ​​om in een fonds te worden opgenomen.

Rekening houdend met de status van Grayscale, krijgen tokens die het vertrouwen krijgen van het bedrijf de status als legitieme projecten. Er is ook een kwestie van extra koopdruk, wat zich over het algemeen vertaalt in een stijging van de prijs op lange termijn.

Als zodanig is de lijst met activa van Grayscale een soort register geworden voor speculatieve beleggers om over na te denken.

Cryptomunten die in overweging worden genomen door Grayscale

Sinds februari van dit jaar is Grayscale officieel begonnen met het documenteren van welke tokens ze overwegen als een fonds op te nemen. Zij vinden dit belangrijk om de transparantie rond hun bedrijfsvoering te behouden.

De nieuwste update van tokens die zijn toegevoegd aan de lijst van ‘te overwegen activa’, zijn 1inch (1INCH), Bancor (BNT), Curve (CRV), Internet Computer (ICP), Kava (KAVA), Kyber Network (KNC), Loopring (LRC), NEAR (NEAR), Polygon (MATIC), Ren (REN), Solana (SOL), Universal Market Access (UMA) en 0x (ZRX).

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”black” assets=”BNT~USD,MATIC~USD,REN~USD,SOL~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]

Dit brengt het totale aantal activa dat wordt overwogen op 31 verschillende tokens. Vetgedrukte items hieronder verwijzen naar cryptocurrencies die in dit meest recente concept zijn toegevoegd.

Te overwegen activa // Bron: Grayscale

De kolom met nog te overwegen activa bevat verschillende grote namen, waaronder Cardano (ADA), Polkadot (DOT) en Uniswap (UNI). Maar Grayscale verduidelijkt dat de lijst geenszins een garantie is voor de opname in een cryptofonds.

Ze zeggen dat het selectieproces complex en veelzijdig is. Het vereist een uitgebreide beoordeling en onderzoek van de cryptomunten op basis van analyse door interne controles, bewaarregelingen en regelgevende overwegingen.

Grayscale rapport: eerste kwartaal

Grayscale moet zijn Q1 2021 -rapport nog vrijgeven, waardoor Q4 2020 het meest recente rapport is.

Dit kwartaal was een uitzonderlijke periode voor het bedrijf, aangezien meer dan de helft van de instroom van 2020 in dit laatste kwartaal kwam. De jaarlijkse instroom voor 2020 was op zijn beurt 4x groter dan de instroom van de voorgaande zeven jaar samen.

“Kwartaal van $3 miljard dollar: Grayscale kende een ongekende vraag van investeerders, met een instroom van ongeveer $3,3 miljard. De investeringen in onze producten bedroegen in 2020 meer dan $5,7 miljard, meer dan vier keer de cumulatieve instroom van $1,2 miljard in de producten van 2013-2019.”

Het valt echter nog te bezien of deze belangstelling zich ook in 2021 zal voortzetten.

Een blik op de achterblijvende 3-maandelijkse prestaties van de Grayscale trusts toont sterke onzekerheid bij beleggers, waarbij de Ethereum Classic Trust als beste uit de bus komt met een winst van +355%. Daarentegen is de Basic Attention Token Trust het slechtst presterende met een daling van -41%.

[mcrypto id=”8342″]

20/06/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.