2 maart 2021

Grayscale kocht 80% van alle nieuwe Litecoins in februari

Het 'digitale zilver' heeft schijnbaar zijn steun gevonden bij de geaccrediteerde en institutionele beleggers via het Grayscale Litecoin Trust.

Crypto-fondsbeheerder Grayscale Investments heeft het grootste deel van de Litecoin die vorige maand is gedolven (gemined) gekocht, blijkt uit gegevens van de datawebsite Bybt. Grayscale bezit momenteel meer dan 1,44 miljoen Litecoin ($248,33 miljoen), als zijn derde grootste activum in beheer na Bitcoin en Ethereum.

Het bedrijf is één van de weinige diensten in de VS waarmee geaccrediteerde en institutionele beleggers cryptocurrencies kunnen kopen. Het biedt meer dan negen op cryptovaluta gebaseerde "trusts" die zowel als abonnement of als verhandelbaar aandeel op de OTC-markt beschikbaar zijn. En terwijl de Grayscale Bitcoin Trust het grootste kapitaal van investeerders binnenhaalt, trekt Litecoin schijnbaar ook zijn eigen volgers aan.

Miners hebben de afgelopen 28 dagen meer dan 201.600 Litecoins geproduceerd. Maar naarmate het aanbod toenam, pakten de klanten van Grayscale aan de andere kant het merendeel van de nieuwe munten op. In de afgelopen 30 dagen heeft de Litecoin Trust (LTCN) van Grayscale 174.900 Litecoin verworven. Het is wel het vermelden waard dat het mogelijk is dat sommige klanten hun Litecoin naar de trust verhuizen in plaats van meer op de markt te kopen.

Volgens de trackerservice LitecoinBlockHalf wordt elke 2,5 minuten een enkel Litecoin "block" opgelost door miners - of entiteiten die hun computerbronnen gebruiken om transacties te valideren in ruil voor een beloning. De miners verkopen de meeste van deze beloningen op de open markt om de kosten te dekken en winst te maken.

Volgens de huidige cijfers verdienen miners meer dan 12,5 Litecoin als "reward". Dergelijke cijfers betekenen dat er meer dan 300 Litecoins per uur worden gewonnen en 7.200 Litecoins per dag - wat betekent dat er in februari meer dan 201.600 Litecoins werden gemined in 28 dagen (of 216.000 Litecoins in een periode van 30 dagen).

Met de 174.900 Litecoin die naar LTCN gaat, betekenen de cijfers dat het fonds bijna 80% van alle nieuwe Litecoin die in de afgelopen maand is geproduceerd, heeft gekocht.

Ondertussen laat de beruchte 'premium' van Grayscale zien dat de vraag naar Litecoin ongeëvenaard is. Volgens het prospectus van het bedrijf bevat elk LTCN-aandeel slechts $15,70 aan cryptocurrency, terwijl het aandeel zelf wordt verhandeld tegen $304,99 op de open markt.

Dat is een premie van meer dan 1.842,61% die beleggers betalen voor het verkrijgen van blootstelling aan Litecoin via een gereguleerd en veilig fonds zonder het gedoe van het beheren van privésleutels (private keys). Dit is veel meer dan de premie van elk ander product bij Grayscale.


02/03/2021 - 14u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram