x Oud archief

Grayscale koopt $240 miljoen aan Bitcoin door record aantal investeerders

cryptostheen 1 min lezen

Grayscale, een digitaal vermogensbeheerbedrijf, kocht deze week nog eens 15.114 Bitcoin ($241 miljoen), waarmee het totale aantal Bitcoin dat het bedrijf bezit op 506.000 komt, of $8,1 miljard. Het bedrijf beheert nu in totaal $10 miljard aan cryptocurrencies.

Grayscale is één van de grootste kopers van Bitcoin. De totale investeringen omvatten 2,29% van de volledige marktkapitalisatie van Bitcoin.

Michael Sonnehnshein, Managing Director van Grayscale, verklaarde deze week de grootste kapitaalverhogingsweek “OOIT”, nadat het bedrijf $262 miljoen had opgehaald. Hij zei dat het bedrijf donderdag ‘alleen al meer dan $115 miljoen aan Bitcoin binnenhaalde’.

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”chart4″ color=”default” assets=”BTC~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]

Het bedrijf beheert verschillende trusts, pools van geld van particuliere investeerders die Grayscale gebruikt om cryptocurrencies op te kopen. Aandelen in de trust zijn verhandelbaar en hun prijzen volgen ongeveer de prijs van de cryptocurrencies. Zijn Bitcoin trust is de grootste.

De vergoedingen van de trusts zijn hoog, en aandelen weerspiegelen over het algemeen een te dure aankoop van Bitcoin, maar ze zijn logisch voor mensen die crypto willen verhandelen op de aandelenmarkt – voor sommigen is het de enige manier om blootstelling aan cryptocurrencies te krijgen door belastings -efficiënte rekeningen.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), opgericht in 2013, is het grootste trustfonds van het bedrijf. De totale waarde van activa beheerd door Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) bedraagt ​​nu meer dan $8,2 miljard.

De Grayscale Bitcoin Trust bezit 481.711 Bitcoin, wat overeenkomt met 62% van de 814.359 Bitcoins die eigendom zijn van beursgenoteerde bedrijven, volgens gegevens van Bitcointreasuries.org.

De prijs van Bitcoin heeft de dag afgesloten op $16.067. En weet zich na een kleine beweging naar beneden terug ver stand te houden boven het support niveau van $15,800.


[mcrypto id=”8342″]

15/11/2020 – 2u45
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.