x Oud archief

Grayscale zegt dat het "100% toegewijd" is om zijn Bitcoin Trust in een ETF te veranderen

cryptostheen 2 min lezen

Terwijl de race om de titel van het eerste Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de US voortwoedt, heeft de investeringsgigant Grayscale onthuld dat het vanaf het allereerste begin zijn doel was om een dergelijk product te lanceren.

“Grayscale diende in 2016 voor het eerst een aanvraag in voor een Bitcoin ETF en bracht het grootste deel van 2017 door in gesprekken met de SEC. Uiteindelijk hebben we onze aanvraag ingetrokken omdat we van mening waren dat de regelgeving voor digitale activa nog niet voldoende was gevorderd dat een dergelijk product met succes op de markt kon worden gebracht,” merkte het bedrijf op.

In een Medium-blogpost getiteld ‘Grayscale’s Intentions for a Bitcoin ETF’, legde het bedrijf, dat momenteel $46,6 miljard aan cryptocurrencies onder zijn beheer heeft, uit dat elk van zijn trusts een bepaalde levenscyclus heeft en dat het worden van een ETF de laatste fase is.

Alle beursgenoteerde cryptofondsen van Grayscale zijn bijvoorbeeld begonnen met de lancering van een onderhandse, gesloten verkoop. Via deze methode is de eerste verkoop van aandelen of obligaties alleen beschikbaar voor vooraf geselecteerde beleggers en instituties.

Grayscale Trusts op verschillende momenten van hun levenscyclus // Bron: Grayscale

Na deze eerste fase proberen de trusts vervolgens een openbare notering op secundaire markten te krijgen, waardoor beurzen informatie kunnen verstrekken over hun aandelen, inclusief hun bied- en vraagprijs, de laatst verhandelde prijs en het verhandelde volume. Zo bevinden Grayscale Bitcoin Cash Trust, Litecoin Trust, Ethereum Classic Trust en Digital Large Cap Fund zich momenteel in de fase van een beursnotering.

De derde fase van de levenscyclus van Grayscale trusts wordt gereguleerd door de Securities and Exchange Commission (SEC), voegde het bedrijf eraan toe. Tot dusver hebben slechts twee van zijn investeringsfondsen – Grayscale Bitcoin Trust en Grayscale Ethereum Trust – deze status bereikt.

Ten slotte is het uiteindelijke doel van elk product dat door Grayscale wordt aangeboden, om een ​​ETF te worden, met een speciaal soort effecten die de prijzen van bepaalde onderliggende activa volgen. Met name crypto-gebaseerde ETF’s stellen institutionele beleggers in staat om blootstelling te krijgen aan de prijsvolatiliteit van digitale activa zonder daadwerkelijk cryptocurrencies aan te houden. ETF’s zijn ook vrij verhandelbaar op traditionele beurzen.

“Vandaag blijven we ons inzetten om GBTC om te zetten in een ETF, hoewel de timing wordt bepaald door de regelgevers. Wanneer GBTC wordt omgezet in een ETF, hoeven aandeelhouders van openbaar verhandelde GBTC-aandelen geen actie te ondernemen en zal de beheervergoeding dienovereenkomstig worden verlaagd ”, besluit het bedrijf.

Eerder kwam bekend dat er verschillende grote investeringsmaatschappijen zoals Fidelity Investments, SkyBridge Capital en VanEck onlangs hun aanvragen voor Bitcoin ETF’s ingediend hebben bij de SEC. De regulator heeft de afgelopen jaren echter al een aantal vergelijkbare voorstellen afgewezen, waardoor de niche tot dusver leeg is gebleven.


[mcrypto id=”8342″]

06/04/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.