x Oud archief

Grootste vermogensbeheerder ter wereld wil Bitcoin futures aan fondsen toevoegen

cryptostheen 1 min lezen

Volgens een prospectus die werd ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), noemt de vermogensbeheerder van meerdere triljoenen dollars “Bitcoin” 25 keer in een aanvraag bij de SEC.

De twee ingediende publicaties voor BlackRock Funds V en BlackRock Global Allocation Fund, Inc. – zijn woensdagavond op de website van de SEC verschenen. Beide aanvragen vermelden de mogelijkheid om Bitcoin futures en andere activa te gebruiken als onderdeel van haar investeringsprogramma. Geen van beide doet echter een definitieve verklaring over het gebruik van die Bitcoin-derivaten.

In de aankondiging staat:

“Elk fonds kan instrumenten gebruiken die derivaten worden genoemd, dit zijn financiële instrumenten die hun waarde ontlenen aan één of meer effecten, grondstoffen (zoals goud of olie), valuta’s (inclusief Bitcoin), rentetarieven, kredietgebeurtenissen of indices (een maatstaf van waarde) zoals de S&P 500 Index of de prime lending rate).”

BlackRock haalde ook Bitcoin aan bij het verwijzen naar de verschillende risicofactoren voor derivaten. In het geval van Bitcoin kan het digitale activum leiden tot illiquiditeitsrisico:

“De belegging van een fonds in BTC futures kan een illiquiditeitsrisico met zich meebrengen, aangezien deze niet zo veel worden verhandeld als andere futures, doordat de Bitcoin derivatenmarkt relatief nieuw is.”

De leidinggevende van BlackRock heeft de afgelopen maanden positief over Bitcoin gesproken en weerspiegelt een bredere verschuiving in institutioneel sentiment ten opzichte van digitale activa. In november zei CIO Rick Rieder dat Bitcoin het potentieel heeft om “voor een groot deel de plaats van goud in te nemen”.

Larry Fink, de CEO van BlackRock, zegt dat Bitcoin zijn aandacht heeft getrokken en mogelijk zou kunnen evolueren naar een wereldwijde markt.

BlackRock is daarnaast op zoek naar een blockchain VP met ervaring in crypto-activa. De persoon die voor de functie wordt aangenomen, krijgt de taak strategieën te implementeren “die zijn ontworpen om de vraag naar het aanbod van het bedrijf te stimuleren”.


[mcrypto id=”8342″]

21/01/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.