x Oud archief

Grote herziening van transactiekosten op het netwerk van Ethereum gepland voor juli

cryptostheen 1 min lezen

Een langverwachte upgrade voor het blockchainnetwerk Ethereum die ertoe kan leiden dat ETH een deflatoir activum wordt, staat nu gepland voor de “London” hard fork in juli 2021.

Hoofdontwikkelaar bij Ethereum, Tim Beiko zei dat de beslissing vandaag twee weken geleden eerder zou worden genomen en stelde dus voor om het voorstel vandaag op te nemen in de Core Developers videocall. Er waren geen mondelinge bezwaren.

“We bevinden ons op een plek waar het EIP goed is”, zei Beiko tijdens het gesprek. “We bevinden ons op het moment, denk ik, waar het klaar is om te worden opgenomen in een upgrade.”

Het voorstel ‘Improvement Proposel 1559’ dat samen met de medeoprichter Vitalik Buterin werd opgesteld, zal de vergoedingsstructuur van Ethereum overzetten van een biedingssysteem waarmee miners prioriteit kunnen geven aan de hoogste biedingen naar een nieuwe structuur die de gasvergoedingen (gas fees) dynamisch en geprogrammeerd zal aanpassen, zodat gebruikers alleen het laagste bod voor elk block betalen.

Bovendien zou de standaard netwerkvergoeding nu “verbrand” worden bij elke transactie, wat mogelijk leidt tot een deflatoire tokeneconomie voor ETH.

Op het voorstel werd breed geanticipeerd door bijna alle leden van de Ethereum-gemeenschap, inclusief investeerders, speculanten en regelmatige gebruikers van het netwerk. Uit een analyse van netwerktransacties vorig jaar bleek dat EIP-1559 in 365 dagen één miljoen Ether zou hebben verbrand – bijna 1% van het netwerk. Eerder deze maand concludeerde onderzoek van ETF-uitgever Grayscale dat een deflatoir mechanisme een zegen zal zijn voor de prijs van Ether, waardoor een positieve feedbacklus zal ontstaan.

Gebruikers zijn al maanden aan het twijfelen over de hoge transactiekosten en er zijn enkele opmerkelijke voorbeelden van torenhoge vergoedingen voor eenvoudige transacties, waaronder een Uniswap-transactie van zelfs $36.000.

Een opmerkelijke groep die minder enthousiast is over het voorstel, zijn Ethereum miners. Er is gedreigd met een hard fork en een alternatief voorstel, want volgens sommige schattingen is het inkomstenverlies voor miners meer dan 50%. Maar uiteindelijk gaat het voorstel nu door en maakt het een einde aan de “egoïstische” miningactiviteiten.


[mcrypto id=”8446″]

06/03/2021 – 06u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.