x Oud archief

GTA 6 gaat naar verluidt spelers in-game beloningen geven in fictieve Bitcoins

cryptostheen 2 min lezen

De populaire YouTuber en gaming-leaker Tom Henderson deelde dat de aankomende release van Grand Theft Auto (GTA 6) door Rockstar Games, spelers zal belonen met een in-game cryptocurrency. Dit zou één van de nieuwe functies kunnen zijn die zijn toegevoegd aan de aankomende game, die naar verluidt ergens in 2023 wordt uitgebracht.

De ontwikkelaar van GTA heeft deze informatie niet bevestigd en Henderson herhaalde meerdere keren dat dit een gerucht is dat met een “korrel zout” moet worden genomen. Rockstar heeft zelfs heel weinig onthuld over zijn volgende GTA. Fans zijn alvast begonnen met speculeren.

In GTA 5 hebben spelers toegang tot een aandelenmarkt. Met deze functie kunnen ze hun in-game geld investeren en hun investering verhogen afhankelijk van bepaalde evenementen. Volgens Henderson zal de aandelenmarkt voor GTA 6 terugkeren met een cryptobroker.

De aandelenmarktfunctie keert terug, met de toevoeging van een makelaar voor verschillende cryptocurrencies. Als GTA 6 dit opneemt, is het enorm goed nieuws voor de crypto-industrie.

Bitcoin en zijn weg naar de gaming-industrie

Rockstar Games heeft een reputatie voor het toevoegen van functies om een meer meeslepende ervaring voor zijn spelers te creëren. Naast de aandelenmarkt kunnen spelers met andere videogametitels in hun productie transacties uitvoeren op een zwarte markt, goud gebruiken als premiumvaluta, onroerend goed verwerven en hun eigen ondernemingen opbouwen.

Crypto lijkt de volgende logische stap. Henderson voegde toe:

“Zodat er geen verwarring is, ik bedoel in-game betalingen met Bitcoin. Deze betalingen komen van de hogere karakters die grote hoeveelheden onvindbaar en snel contant geld moeten overmaken.”

In reactie op veel gebruikers die beweerden dat dit gerucht “een grap” zou kunnen zijn, verduidelijkte Henderson dat hij de informatie “hoorde” van iemand die hij “vertrouwde”. Er is echter een mogelijkheid dat de cryptocurrency in GTA 6 misschien geen Bitcoin wordt genoemd, maar “het wordt alleszins een cryptocurrency”.

GTA V en Red Dead Redemption II, de nieuwste game van Rockstar die in oktober 2018 werd uitgebracht, haalde opnieuw verkooprecords. De voormalige hit verkocht 145 miljoen eenheden wereldwijd en het is één van de meest winstgevende entertainmentproducten aller tijden. De online modus trekt nog steeds elke dag miljoenen spelers. Daarom heeft de ontwikkelaar van de game geen haast om een nieuw hoofdstuk te lanceren.

De populariteit van Rockstar valt niet te ontkennen. Hun verkoopcijfers spreken voor zich. Als het gerucht wordt bevestigd, zou Bitcoin een nieuw kanaal in de mainstream kunnen openen met miljoenen spelers die worden blootgesteld aan cryptocurrencies, de kenmerken en het potentieel ervan.

[mcrypto id=”8342″]

05/06/2021 – 15u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.