x Oud archief

Investeringen door VC’s in cryptobedrijven groeit met 700% op jaarbasis naar meer dan $25 miljard

cryptostheen 3 min lezen

De wereldwijde financiering in cryptobedrijven steeg in 2021 met 713% op jaarbasis, tot meer dan $25 miljard, volgens een nieuw rapport van CB Insights gepubliceerd op 1 februari.

Met name elk kwartaal in 2021 bereikte het aantal investeringen door durfkapitaal (venture capital) in blockchainprojecten nieuwe hoogtepunten, gedreven door de stijgende vraag van consumenten en instellingen naar cryptomunten.

Investeringen door VC’s in blockchain // Bron: CB Insights

Van 1% in 2020 waren deze investeringen in 2021 goed voor 4% van alle wereldwijde financieringen door durfkapitaalinvesteerders. Met de opkomst van nieuwe NFT, web3 en cryptobedrijven zal dat aandeel naar verwachting in 2022 verder toenemen.

Vermeldenswaardig is dat het aantal overeenkomsten in 2021 voor het eerst de 1.000 deals overschrijdt, bijna een verdubbeling van de 662 die in 2020 officieel werden geregistreerd. Het totale aantal deals in 2021 staat gelijk aan 5 transacties per werkdag.

Vroegtijdige overeenkomsten (Q1, Q2) waren goed voor 79% van alle deals, wat duidt op een bloeiende markt van ontluikende bedrijven en een nog gunstiger financieringsklimaat in 2022 als deze nieuwe start-ups volwassen worden.

Cryptobedrijven uit de VS haalden $14,1 miljard binnen – meer dan de helft van alle financiering in 2021.

In het vierde kwartaal van 2021 steeg de financiering in de VS met 104% tot $6,3 miljard. Er waren 6 deals met een waarde van meer dan $400 miljoen en de meerderheid daarvan waren Series A of B – nog een signaal van een zich nog ontwikkelende (maar enthousiaste) markt.

Investeringen door Amerikaanse VC’s per staat // Bron: CB Insights

Daarnaast was New York het populairste in de Verenigde Staten, aangezien bedrijven gevestigd in New York 46% van alle Amerikaanse investeringen in 2021 op hun naam kunnen zetten, gedreven door enorme financieringsrondes in het vierde kwartaal geleid door NYDIG ($1 miljard) en Celsius Network ($750 miljoen).

Elders steeg het bedrag dat werd geïnvesteerd in bedrijven die actief met NFT’s bezig zijn met een ongelooflijke 130x tussen 2020 en 2021, tot $4,8 miljard.

Investeringen door VC’s in NFT bedrijven // Bron: CB Insights

Investeerders zijn optimistisch over het potentieel van niet-financiële tokens als verzamelbare activa, manieren om merkwaarde te creëeren voor bedrijven, spelers in web3 en de metaverse. Drie categorieën wakkeren de fondsenwervingswoede aan: gaming, traditionele markten en infrastructuur. Deze investeringen zijn het afgelopen jaar met 12.878% gestegen.

Investeringen door VC’s in DeFi bedrijven // Bron: CB Insights

De DeFi sector staat al langer overeind maar deed het volgens de officiële cijfers van het rapport 10x beter op jaarbasis, met $3,4 miljard geïnvesteerd door VC’s.

Investeringen door VC’s in cryptobeurzen en platforms // Bron: CB Insights

Ten slotte ontvingen cryptobeurzen en platforms in 2021 een kwart van alle investeringen in blockchain. De totale toewijzing voor dit segment is $6,4 miljard, wat neerkomt op een stijging van 1.180% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.