x Oud archief

Japans bedrijf van videogames Nexon investeert $100 miljoen in Bitcoin

cryptostheen 1 min lezen

De grote Japanse game-ontwikkelaar Nexon is het nieuwste beursgenoteerde bedrijf geworden dat een aanzienlijke investering in Bitcoin (BTC) heeft gedaan.

Woensdag kondigde Nexon aan dat het 1.717 BTC had gekocht voor ongeveer $100 miljoen tegen een gemiddelde prijs van $58.226 elk na aftrek van vergoedingen. Het bedrijf merkte op dat de investering minder dan 2% vertegenwoordigt van zijn “totale beschikbare geldmiddelen en kasequivalenten”. Owen Mahoney, president en CEO van Nexon, verklaarde:

“Onze aankoop van Bitcoin weerspiegelt een gedisciplineerde strategie om de waarde voor aandeelhouders te beschermen en om de koopkracht van onze liquide middelen te behouden. In de huidige economische omgeving zijn we van mening dat Bitcoin stabiliteit en liquiditeit op de lange termijn biedt, terwijl we de waarde van onze contanten behouden voor toekomstige investeringen.”

Mahoney voegde eraan toe dat Bitcoin een “vorm van contant geld is die waarschijnlijk zijn waarde behoudt, zelfs als het nog niet algemeen als zodanig wordt erkend”.

De investering van Nexon volgt op een golf van grote institutionele interesse in Bitcoin van wereldwijde en toonaangevende bedrijven, waarbij MicroStrategy de trend in augustus 2020 op gang bracht toen het 21.000 BTC kocht voor $250 miljoen, gevolgd door Square met een aankoop van $50 miljoen in oktober, en Tesla met een investering van $1,5 miljard eind 2020.

Volgens Bitcoin Treasuries hebben 35 beursgenoteerde bedrijven momenteel BTC op hun balans staan. Deze bedrijven hebben vandaag de dag een totale waarde van meer dan $76 miljard met 6,60% van het totaal aantal beschikbare Bitcoins.

Nexon, opgericht in 1994, beschrijft zichzelf als een uitgever voor het produceren, ontwikkelen en exploiteren van online games en virtuele werelden. Het bedrijf ging in december 2011 naar de beurs van Tokyo en exploiteert momenteel meer dan 50 online games die in meer dan 190 landen kunnen worden gespeeld.

Nexon is niet het eerste grote Japanse bedrijf dat crypto omarmt, en het land heeft in 2016 wetten aangenomen die digitale activa als wettig betaalmiddel erkennen.

Later dat jaar kondigde de belangrijkste financiële dienstverlener SBI plannen aan om een ​​door de bank gesteunde crypto exchange te lanceren, na investeringen in Ripple en het lokale handelsplatform bitFlyer. De Japanse GMO Internet Group kondigde in 2017 ook een investering van $3 miljoen aan in Bitcoin miningactiviteiten.


[mcrypto id=”8342″]

28/04/2021 – 14u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.