29 april 2021

JPMorgan beweert dat Ethereum (ETH) beter zou moeten presteren dan Bitcoin

JPMorgan is erg bullish geworden over Ethereum en zegt dat het op de lange termijn Bitcoin zou moeten overtreffen.

De Amerikaanse bankgigant J.P. Morgan is van mening dat Ethereum (ETH) op de lange termijn beter zou moeten presteren dan Bitcoin (BTC), omdat het een deel van de groeiende crypto-economie zou kunnen veroveren:

"Bitcoin is meer een crypto-commodity dan valuta en concurreert met goud als waardeopslag, terwijl ETH de ruggengraat is van de crypto-economie en daarom meer als ruilmiddel functioneert."

Het vermeldt echter ook dat de cryptocurrency de gedecentraliseerde financiële hausse heeft doorstaan, die schijnbaar een hoogtepunt heeft bereikt op basis van de langzame groei van de totale waarde die in verschillende projecten is vergrendeld.

Prijsgrafiek (30 dagen) van Ethereum (ETH) // Bron: Coingecko

Eerder vandaag bereikte Ethereum opnieuw een recordhoogte en steeg rond middernacht naar $2.757 volgens gegevens van Coingecko. Ondertussen is de rally van Bitcoin schijnbaar tot stilstand gekomen, wat zich vertaalt in de afnemende marktdominantie die momenteel op een meerjarige dieptepunt zit.

J.P. Morgan beweert dat Ether op de spotmarkt een sneller herstel heeft gekend van een recente correctie in vergelijking met Bitcoin, die de bank toeschrijft aan betere liquiditeitsvoorwaarden op de futuresmarkten.

Het onderscheidt DeFi en andere delen van de bloeiende crypto-economie als de fundamentele basis voor Ether tokens:

"In combinatie met de aanhoudende groei voor DeFi en andere componenten van de op Ethereum gebaseerde economie, suggereert dit een meer technische en belangrijke ruggensteun ten opzichte van Bitcoin."


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

29/04/2021 - 01u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram