9 december 2021

Ledger onthult crypto debetkaart en partnerschap met FTX, Coinbase, Rarible

Ledger heeft vandaag een breed scala aan aankondigingen gedaan waaronder de lancering van een crypto betaalkaart, een nieuwe hardware wallet en upgrades voor Ledger Live.

De maker van de Ledger hardware wallets heeft vandaag een reeks aankondigingen gedaan op zijn tweejaarlijkse conferentie Ledger Op3n in Parijs.

De belangrijkste daarvan was de onthulling van zijn nieuwe crypto betaalkaart, die werd uitgebracht op basis van het feit dat, zoals Ledger VP Iqbal Gandham het verwoordde, "we ons moeten gaan richten op het uitgeven van digitale activa." Volgens de presentatie gaat het om een Visa debetkaart die wordt uitgegeven door Baanx, een dochteronderneming van Contis Financial Services.

De betaalkaart, die de Crypto Life card wordt genoemd, ondersteunt een reeks cryptocurrencies en kan worden gevolgd via Ledger Live, de software van Ledger voor zijn reeks hardware wallets. Ledger is een wachtlijst gestart voor de lancering.

Gandham zei dat de kaart of pinpas cryptomunten converteert op het moment van betaling, of dat kaarteigenaren een renteloze kredietlijn kunnen aanvragen voor 30 dagen, op basis van de crypto die ze bezitten. Hij voegde eraan toe dat een kaarthouder begin volgend jaar zijn salaris naar zijn rekening zal kunnen laten sturen en het automatisch in crypto-activa kan laten omzetten.

Veilig NFT's versturen

Ledger wil het veiliger maken om NFT's te versturen tussen de verschillende digitale portemonnees.

Charles Hamel, VP bij Ledger, zei op het podium dat wanneer gebruikers een transactie met een NFT maken, ze deze ofwel blind ondertekenen (wat betekent dat ze niet zien met welke gegevens ze akkoord) of ze zien een grote "blob van gegevens", die voor de meeste mensen betekenisloos is. Dit in tegenstelling tot een normale cryptotransactie waarbij gebruikers meestal kunnen zien waar ze geld naartoe sturen wanneer ze de transactie goedkeuren.

Het alternatief van Ledger is om de transactie op te splitsen en te presenteren wat er gebeurt in zijn mobiele app op het moment van ondertekening. Hamel toonde een demo waarbij de app transactiedetails gaf, inclusief het bestemmingsadres en het token dat werd verstuurd.

Daarbovenop heeft Ledger het NFT platform Rarible geïntegreerd in Ledger Live, zodat eigenaren van een Ledger toegang hebben tot de NFT-marktplaats om NFT's te kopen en verkopen terwijl ze de hardware wallet gebruiken om transacties uit te voeren.

Coinbase wallet voegt ondersteuning voor Ledger toe

Coinbase zijn non-custodial wallet, die Coinbase Wallet heet en zich onderscheidt van de andere diensten van de cryptobeurs, biedt nu ondersteuning voor Ledger als zijn eerste hardware wallet.

Dit zal gebruikers in staat stellen om te communiceren met applicaties op verschillende blockchains via hun webbrowser waarbij ze nog steeds hun hardware wallet kunnen blijven gebruiken.

Via een vooraf opgenomen video, zei Max Branzburg, VP bij Coinbase, dat het beursgenoteerde bedrijf bezig is met het uitbouwen van zijn ondersteuning voor hardware wallets direct binnen zijn non-custodial wallet. Hij zei dat dit zal beginnen met de browserversie van de wallet, in tegenstelling tot de mobiele app.

FTX geïntegreerd in Ledger Live

Ledger Live heeft ook zijn in-house handelsopties uitgebreid door FTX binnen zijn diensten te introduceren.

De eerste versie hiervan is een eenvoudige non-custodial swapfunctie. Dit is waar eigenaren van een Ledger kunnen overeenkomen om hun cryptomunten te ruilen waarbij de fondsen rechtstreeks uit hun hardware wallet worden gehaald en de nieuwe fondsen ook naar dezelfde wallet worden gestuurd.

De tweede versie zal volledige handelsfuncties bieden, inclusief derivaten, hoewel dit een custodial dienst zal zijn. Eigenaren van een Ledger moeten hun crypto dus naar de cryptobeurs sturen om transacties uit te voeren.

Er is een klein addertje onder het gras. Trades zullen duurder uitkomen via deze dienst, aangezien Ledger een kleine vergoeding aan trades toevoegt die op deze manier worden gedaan.

Dit is niet de enige manier om crypto uit te wisselen op het platform. In juni integreerde de app zijn eerste DeFi platform ParaSwap, waarmee gebruikers tokens kunnen ruilen tussen meerdere decentrale exchanges (DEX’s), waaronder Uniswap, Curve, Balancer en Sushiswap.

Lancering van de Nano S Plus

De vijfde aankondiging door het bedrijf was een upgrade van haar populaire Ledger Nano S model, namelijk de S Plus. Een belangrijk verschil is dat het ontworpen is zodat ontwikkelaars kunnen testen op het werkelijke apparaat zelf in plaats van via een emulator. Het andere verschil is dat het een grotere geheugencapaciteit heeft.

"Geheugen is belangrijk omdat, als we al deze nieuwe use-cases naar Ledger Live brengen, je meer ruimte nodig hebt," zei Ledger chief experience officer Ian Rogers.

Hij voegde eraan toe dat het bedrijf werkt aan een ander hardwareproject, wat impliceert dat er in 2022 of 2023 nog een lancering op de planning staat.

Ook Dutch Crypto News heeft zich net aangesloten bij de wachtlijst van de crypto debit CL Card, powered by @Ledger om crypto veilig te gebruiken in dagelijkse aankopen. De eerste 10.000 mensen op de wachtlijst krijgen een gratis kaart, klik hier om in te schrijven.


Crypto wallets zijn applicaties die uw public en private key opslaan. Samen met de interface van uw wallet wordt het mogelijk interactie te maken met verschillende blockchains, hierdoor kunnen gebruikers hun saldo controleren, geld verzenden en andere bewerkingen uitvoeren. Lees meer.

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram