22 april 2021

Legendarische investeerder die Bitcoin kocht voor $350, zegt dat deze rally nog maar net begint

Het activum steeg van minder dan $10.000 vorig jaar tot meer dan $64.000 vorige maand. Maar een traditionele investeerder zegt dat alle ‘bubbel’ beweringen over Bitcoin ongegrond zijn.

De Amerikaanse investeerder Bill Miller zegt dat de legendarische bull run van Bitcoin (BTC) pas begint, ondanks de prijsstijging van bijna 700% in het afgelopen jaar, zo meldde een rapport op het mediakanaal CNBC.

Miller staat bekend om het verslaan van de S&P 500 indexrendementen over een periode van 14 jaar - van 1991 tot 2005 - een prestatie die hem tot één van de beste geldmanagers ter wereld maakte. Hij beheert miljarden dollars bij het Miller Value Fund (MVF) en staat bekend om zijn op waarde gebaseerde benadering van aandelenmarkten.

Miller is geen nieuweling in Bitcoin. Hij startte in 2018 een fonds met alleen BTC en onthulde destijds dat MVF het activum had gekocht toen het voor $350 werd verhandeld.

En die overtuiging blijft. In een interview op CNBC eerder deze week zei Miller dat Bitcoin stevig de ‘reguliere’ markt betrad en dat de recente prijsstijging ‘significant verschilde’ van de cyclus van 2017, die eindigde in een mislukking.

“Het aanbod van Bitcoin groeit met 2% per jaar en de vraag groeit sneller. Dat is alles wat je echt hoeft te weten, en dat betekent dat het hoger gaat,” zei hij, suggererend dat het nog ruimte heeft om een rally naar boven te maken.

De woorden zijn niet enkel en alleen omdat Miller een vroege investeerder is. Hij stelt dat 2017 ‘een bubbel die uiteindelijk barstte’ was, maar dat het deze keer het ‘begin van mainstream adoptie ervan’ markeert.

Voor degenen die het niet bij hielden: Bitcoin steeg in 2017 met duizenden procent in een rally die uitkwam op $20.000. Het werd echter gevolgd door een chaotische val tot minder dan $6.000 in de maanden daarna, voordat het eindigde in een bijna twee jaar durende bearmarkt.

Volatiliteit blijft een zorgenkind

Afgezien van het optimisme en de toekomstige prijsvoorspellingen, zegt Miller dat de beruchte volatiliteit van Bitcoin een grote zorg blijft voor beleggers. "Zelfs toen, tijdens de bubbel, daalde het bij vijf verschillende bewegingen met 20%, dus met Bitcoin is volatiliteit de prijs die je betaalt voor prestaties", merkte hij op.

Miller voegde eraan toe dat de volatiliteit naar verwachting aanhoudt en dat Bitcoin waarschijnlijk scherpe prijsschommelingen zal ervaren. De laatste hiervan gebeurde al in het afgelopen weekend - Bitcoin daalde met meer dan 10% over 48 uur in een beweging die uiteindelijk $10 miljard aan liquidaties veroorzaakte.

Ondertussen bevestigde de investeerder opnieuw dat Bitcoin vergelijkbaar is als ‘digitaal goud’ en misschien zelfs een betere versie is van het edelmetaal. "Goud is een activacategorie van ongeveer $10 biljoen en Bitcoin is $1 biljoen, en het is oneindig deelbaar", legde hij uit en voegde toe:

"Het is gemakkelijk te verplaatsen en kan overal ter wereld worden verzonden als je een smartphone hebt, dus het is een veel betere versie, als waardeopslag, dan goud."

Het is een verhaal dat wordt gedeeld door technologieleiders zoals MicroStrategy CEO Michael Saylor en Tesla CEO Elon Musk, die elk het afgelopen jaar voor meer dan $1 miljard aan BTC hebben opgehaald.

De investeringen zijn procentueel gestegen met dubbele cijfers. Maar voorlopig ervaren ze één van de beroemde plotselinge correcties van Bitcoin.


22/04/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram