2 januari 2021

Massale koopactiviteit op Coinbase - Bitcoin (BTC) stuwt door naar $33.000

De prijs van Bitcoin is op zowel Coinbase als Binance, $33.000 gepasseerd en bereikte een nieuw recordniveau na meerdere explosies.

De prijs van Bitcoin is op Coinbase $33.150 gepasseerd en bereikte een nieuw recordniveau na een explosie boven $30.000. Ook op Binance en Kraken, werden er hoogtepunten neergezet rond de $33.000.

Na de verrassend sterke rally van BTC zijn er verschillende marktanalisten van mening dat het momentum van Bitcoin voldoende is om een nieuwe stap omhoog te zien.

BTC / USD (dagelijkse grafiek) - Coinbase (Tradingview)

Coinbase heeft van de ene op de andere dag een grote piek in kopersactiviteit gezien, aangezien de prijs van Bitcoin (BTC) op 2 januari de $33.150 overtrof. Analisten beweren dat de trend deed denken aan de accumulatie van Bitcoin door MicroStrategy, mogelijk aangewakkerd door institutionele kooporders. Het resultaat was dat BTC $33.000 overschreed en een nieuw record bereikte.

In de afgelopen 48 uur heeft Coinbase continu een hoge premie gezien in vergelijking met Binance. Op een gegeven moment was Bitcoin op de beurs $100 duurder dan op Binance.

Toen de prijs van Bitcoin $30.000 overtrof, bereikte het verschil in prijs zelfs $350. Toen Bitcoin bijvoorbeeld op Binance handelde voor $30.000, was BTC geprijsd op $30.350 op Coinbase.

Voorafgaand aan de rally zei CryptoQuant CEO Ki Young Ju dat een lage uitstroom van Coinbase een risico vormde voor de rally van Bitcoin. Hij zei dat de uitstroom zou moeten toenemen voordat BTC een nieuw momentum zou vinden, wat het ook deed. Hij zei voor de run:

“We hebben geen significante uitstroom van Coinbase gehad sinds $23k, de overgedragen tokens nemen af en de fondsstroomverhouding voor alle beurzen neemt toe. Het is nog steeds mogelijk dat institutionele beleggers binnenkort toetreden, maar als het zo doorgaat, kunnen we een correctie ondergaan."

Toen Bitcoin $29.500 naderde, begon de uitstroom van Coinbase te stijgen. Ki zei dat het mogelijke over-the-counter (OTC) -overeenkomsten zijn, die typisch bullish zijn voor BTC en een voorbeeld zijn van een bredere trend van afnemende BTC-reserves op exchanges.

Vermogende kopers gebruiken de OTC-markt om grote hoeveelheden Bitcoin te kopen of verkopen. Dus toen de tekenen van OTC-deals naar voren kwamen, zei Ki dat dit positief was voor BTC. Slechts twee dagen nadat de uitstroom sterk was toegenomen, steeg BTC boven de $30.000 en bereikte $33.160. Ki merkte op voordat BTC $30.000 brak:

“12.063 BTC stroomde net uit #Coinbase. Het ging naar meerdere cold wallets. Mogelijk OTC-deals. Het breken van 30k zal moeilijk worden, maar instituties geven er niet om. Ze kopen gewoon meer. "

De totale uitstroom van BTC uit Coinbase // Bron: CryptoQuant

Bitcoin kreeg meer aandacht toen het zijn hoogste punt ooit overtrof uit 2017, die rond de $19.900 lag.

Toen de prijs van Bitcoin rond de $4.000 schommelde, was het risico van een aanzienlijk nadeel hoog, gecombineerd met grote onzekerheid over het vooruitzicht van BTC op middellange termijn. Van zodra Bitcoin voorbij de $20.000 steeg, werd de dominante cryptocurrency aantrekkelijker dan ooit voor beleggers.

Op de korte termijn is een populair verhaal dat de prijs van Bitcoin hoger zou kunnen gaan, door de voorspelling dat instellingen mogelijk geen BTC in december hebben gekocht vanwege mogelijke boekhoudkundige problemen.

Met als gevolg dat er in het eerste kwartaal van 2021 mogelijk meer institutioneel geld in Bitcoin zou kunnen springen.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Eenvoudig cryptocurrencies kopen kan met Bancontact, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

02/01/2021 - 19u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram