26 oktober 2021

Mastercard integreert met Bakkt waardoor partners en banken in de toekomst cryptodiensten kunnen aanbieden

De betalingsgigant Mastercard zal meer inzetten op crypto in de toekomst. Het bedrijf kondigde een partnerschap aan met Bakkt, een financiële dienstverlener, in een poging om zijn diensten uit te breiden.

De integratie zal gebruikers van Mastercard, banken, of handelaren in staat stellen om cryptocurrency gerelateerde producten aan te bieden, beweert een rapport van CNBC. Zoals toegang tot crypto wallets en de mogelijke lancering van loyaliteits- en beloningsprogramma's die betaald moeten worden in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere digitale activa.

Bakkt zal de bewaring van de fondsen in cryptocurrencies op zich nemen. Daarnaast voegde de executive vice president of digital partnerships van Mastercard, Sherri Haymond, het volgende toe:

"We willen al onze partners de mogelijkheid bieden om gemakkelijker cryptodiensten toe te voegen aan wat het ook is dat ze doen. Onze partners, of dat nu banken, fintech bedrijven of handelaren zijn, kunnen hun klanten de mogelijkheid bieden om cryptomunten te kopen, verkopen en houden door middel van een integratie met het Baktt platform."

Haymond beweert dat hun klanten meer crypto geïntegreerde mogelijkheden van Mastercard hebben geëist. Een soortgelijk verhaal is gedeeld door leidinggevenden bij JP Morgan Chase, Goldman Sachs en andere grote bedrijven in de traditionele financiële sector nu de vraag naar deze nieuwe activaklasse toeneemt.

De leidinggevende beweert dat banken en bedrijven die financiële diensten aanbieden, kennis hebben genomen van de belangstelling die rond cryptocurrencies draait. Deze bedrijven willen voorkomen dat hun klanten migreren naar nieuwe cryptoplatformen.

Bitcoin en andere cryptomunten verdienen met Mastercard

Gegevens die werden geciteerd door CNBC beweren dat de betalingsgigant meer dan 2,8 miljard Mastercards in omloop heeft en banden heeft met meer dan 20.000 entiteiten in de traditionele financiële sector. Hun integratie met Bakkt zou dus nieuwe gebruiksdoeleinden kunnen openen voor miljoenen gebruikers over de hele wereld.

Mastercard en Visa hebben het belang van Bitcoin en cryptocurrencies erkend als onderdeel van de toekomst. De bedrijven hebben verschillende initiatieven gelanceerd om hun aanbod in de crypto-industrie te vergroten.

De CEO van Bakkt Gaving Michael beschreef hoe miljoenen handelaars hun klanten manieren kunnen gaan aanbieden om crypto te verdienen met beloningsprogramma's. De directeur zei:

"We verlagen de toetredingsdrempels, zodat mensen beloningspunten kunnen ontvangen en ze kunnen omzetten in crypto. Het is een gemakkelijke manier om aan de slag te gaan omdat je geen cash gebruikt, je zet iets dat inactief is op je balans en wij laten je activa aan het werk zetten."

Aandelen van Bakkt Holdings (NYSE: BKKT) stegen maandag tot zelfs 300%, nadat het platform het grote partnerschap met Mastercard (NYSE: MA) aankondigde met niet één maar twee financiële zwaargewichten. Het gaat ook samenwerken met Fiserv (NASDAQ: FISV) om bedrijven meer opties te geven bij het doen van betalingen aan consumenten en andere bedrijven. De financiële dienstverleningsgigant zal met Bakkt samenwerken om zijn klanten te helpen gemakkelijker crypto-activa in en uit digitale portemonnees over te maken.

Op het moment van schrijven staat Bitcoin op $63.084 met 47,4% winst in de afgelopen 30 dagen.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram