x Oud archief

Meer duidelijkheid rond de volledige lancering van Polkadot voedt rally tot ongekende hoogtepunten

cryptostheen 2 min lezen

Het project Polkadot heeft een gedetailleerde routekaart vrijgegeven voor de langverwachte uitrol van parachains en slot auctions, wat de volledige lancering van het protocol zou moeten markeren.

De roadmap is opgedeeld in drie hoofdfasen. De huidige fase is de Rococo-testnetomgeving, waar ontwikkelaars mechanismen kunnen testen om te communiceren tussen verschillende Polkadot parachains. Het platform maakt gebruik van een mechanisme genaamd Cross-Chain Message Passing-lite, of XCMP-lite, om parachains tokens en gegeneraliseerde berichten naar elkaar te laten sturen door via Polkadot’s relay chain, de centrale coördinator van het netwerk, te gaan.

Het Rococo testnet is in augustus 2020 gelanceerd, maar de componentfuncties moeten nog volledig worden voltooid. Zodra details zoals geschillenbeslechting (dispute resolution) en goedkeuringsstemmen (approval voting) zijn voltooid, zal de Polkadot broncode (codebase) eindelijk voltooid zijn.

Dat betekent echter niet dat de parachains voorlopig worden geïmplementeerd. De volgende fase zal een stemming houden om parachains mogelijk te maken op Kusama, Polkadots “kanarienetwerk” (“waakhond”). Kusama kan worden beschouwd als een middenweg tussen een testnet en een mainnet, met een hogere tolerantie voor experimenten terwijl het nog steeds een echte economische waarde heeft.

Zodra de parachains op Kusama stabiel zijn en alle audits zijn voltooid, zal er een stemming on-chain worden geactiveerd op Polkadot om parachain-veilingen te introduceren.

Er zijn geen aanwijzingen voor de exacte tijdlijn voor deze mijlpalen. Vertegenwoordigers van Polkadot gaven niet direct meer opheldering.

Desalniettemin werd door velen verwacht dat de uitrol van parachains zou plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2021, dat al meer dan halverwege is. Er lijken ook problemen te zijn met de stabiliteit van het Rococo-testnet. Eén van zijn parachains is bijvoorbeeld vastgelopen in blok 1036, dat een tijdstempel heeft voor maandag rond 21u00 UTC. Een GitHub-verzoek van maandag met de titel ‘New Genesis’, dat komt na een verwijderde branch genaamd ‘Bkchr-rococo-nuke-187’, suggereert dat er een significant stabiliteitsincident is geweest voor het testnet. Alex Melikhov, CEO van Polkadot parachain-kandidaat Equilibrium, vertelde dat het project “optimistisch is over de tijdlijn voor de lancering van de Polkadot parachain”, hoewel “de laatste updates van het Rococo testnet de noodzaak van verdere aanpassingen aan de technologie aantonen.”

Historische prijsgrafiek van Polkadot (DOT) // Bron: Coingecko

In de tussentijd is het token DOT van Polkadot echter gestegen naar nieuwe recordhoogtes. Het token won dinsdag 10% om meer dan $30 te bereiken, wat bijdraagt aan een al indrukwekkende rally die begon aan $9 in het begin van 2021. Het token heeft de strijd voorlopig gewonnen als de vierde grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie na Cardano’s ADA. Beide lijken nu beslissend XRP te hebben ingehaald.


[cryptocurrency_widget type=”button-link” template=”inverted” color=”black” assets=”DOT~USD” target=”_self” markup=”{logo} {name} {price_to}” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

16/02/2021 – 21u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.