x Oud archief

Metaverse tokens stijgen na aankondiging van Facebook over de nieuwe naam Meta

cryptostheen 2 min lezen

De Metaverse gerelateerde cryptoprojecten Decentraland (MANA) en Axie Infinity (AXS) maken een sterke opwaartse beweging nadat Facebook gisteren onthulde dat het een rebranding zou doorvoeren en zijn focus zou verleggen naar virtual reality.

Cryptobeleggers reageerden kort daarop door zich bloot te stellen aan de sector. Verschillende cryptoprojecten die zijn gericht op de Metaverse zijn gestegen na de aankondiging van de rebranding van Facebook. De grote techgigant onthulde donderdag dat het zijn naam zou veranderen in Meta (NASDAQ: MVRS) en legde uit dat het zijn focus zal verleggen van een traditioneel socialmediaplatform naar het uitbouwen van de Metaverse.

“Onze missie blijft hetzelfde, het gaat er nog steeds om mensen samen te brengen,” zei Facebook CEO Mark Zuckerberg in een 90 minuten durende presentatie over de toekomst van het bedrijf. “We zijn nog steeds het bedrijf dat technologie ontwerpt rond mensen. Maar nu hebben we een nieuw doel: helpen om de Metaverse tot leven te brengen.”

Terwijl verschillende projecten zijn gestegen als reactie op het nieuws, leidt de virtuele wereld Decentraland momenteel de aanval, met de cryptomunt van het spel die bijna 50% is gestegen sinds de aankondiging.

Prijsgrafiek (24 uur) van Decentraland (MANA) // Bron: Coingecko

Andere Metaverse en NFT gamingprojecten hebben ook aanzienlijke winsten geboekt. Axie Infinity, de play-to-earn videogame dat deze zomer de crypto-industrie stormenderhand veroverde, steeg aanvankelijk meer dan 17% vooraleer het ging corrigeren.

Een ander NFT gamingproject, Enjin (ENJ), heeft ook een duw in de rug gekregen met een winst van meer dan 11%. Enjin is een play-to-earn gamingplatform dat gebruikers hun in-game items laat tokeniseren op Ethereum en deze overbrengen tussen de games van het platform in wat het bedrijf het “multiversum” noemt.

The Sandbox (SAND), een Metaverse videogame voor mobiele toestellen in dezelfde stijl als Minecraft, heeft ook geprofiteerd van de aankondiging van Facebook. Het SAND token van het spel is vandaag 23% gestegen, waarmee het zijn prijsrally van een week verlengt.

De Metaverse verwijst naar een toekomstige versie van het internet, waar gedeelde virtuele ruimtes met elkaar verbonden zijn en zo een virtueel universum vormen waar gebruikers elkaar kunnen ontmoeten, spelletjes kunnen spelen en socialiseren.

Zuckerberg verklaarde dat hij gelooft dat de Metaverse de “opvolger van het mobiele internet” zal zijn, waardoor gebruikers digitale werelden kunnen creëren met behulp van VR technologie en augmented reality. Als onderdeel van de aankondiging van gisteren, liet hij ook los dat zijn bedrijf in de toekomst NFT’s (digitale verzamelobjecten) zou ondersteunen. Eerder deze week onthulde het bedrijf dat het dit jaar $10 miljard zou investeren in de ontwikkeling van de Metaverse.

Prominente figuren in de crypto-industrie hebben ook soortgelijke opvattingen als Zuckerberg gedeeld. Voormalig fondsbeheerder en uitgesproken cryptocurrency liefhebber Raoul Pal heeft vaak gesproken over zijn overtuiging dat de Metaverse en sociale tokens zoals die van Decentraland de komende jaren steeds meer de overhand zullen krijgen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.