23 maart 2021

Microsoft houdt peiling om te weten of u Bitcoin gebruikt

Microsoft wil weten of gamers cryptocurrencies zoals Bitcoin zouden uitgeven in de Xbox online store.

Als onderdeel van een intern programma heeft Microsoft zijn gebruikers gevraagd naar hun betalingsvoorkeuren. In een peiling die werd gedeeld op de subreddit (r/bitcoin) van Bitcoin, meldde een gebruiker met de naam "Jebusura" dat het softwarebedrijf begon te peilen naar alternatieve betaalmethoden. Microsoft vroeg het volgende waarbij BTC als een optie werd gegeven:

“Welke van deze andere betaalmethoden zou je willen gebruiken op Xbox?”

Het doel van Microsoft is om te bepalen of gebruikers comfortabel zouden zijn om met Bitcoin te betalen voor de online winkeldiensten van het Xbox gamingplatform. Het softwarebedrijf nam in 2014 BTC op als betalingsoptie voor Windows-apps en Xbox-games.

Andere gebruikers meldden vervolgens dat dit programma was gestopt. Het softwarebedrijf is naar verluidt eerder dit jaar hervat met het accepteren van betalingen met Bitcoin voor items in de Microsoft Store. Dit interne Xbox-programma lijkt een uitbreiding te zijn van dat eerste initiatief.

Microsoft peiling // Bron: Reddit

Het laatste grote bedrijf dat Bitcoin als betaalmethode accepteerde, was Tesla. Het autobedrijf onder leiding van Elon Musk nam half februari de cryptocurrency op als betaalmethode. Het bedrijf voegde Bitcoin toe als onderdeel van zijn balans en duwde de prijs van de grootste cryptovaluta naar $58.000.

In tegenstelling tot de CEO van Tesla, heeft de voormalige CEO van Microsoft, Bill Gates, een dubbelzinnig standpunt over de cryptocurrency. Gates heeft zijn zorgen geuit over het energieverbruik van het netwerk van Bitcoin.

Zowel Gates als de huidige Microsoft CEO Brad Smith hebben ontkend dat het bedrijf in de voetsporen van Tesla zal treden door BTC als reserve op te nemen.

Bitcoin heeft afgelopen maandag negatief gepresteerd, na een weekend zijwaartse beweging. BTC wordt verhandeld tegen $54.600 en heeft een belangrijke ondersteuning verloren rond $55.000. Daarom zou de prijs kunnen blijven dalen naar een lager bereik tot aan $50.000.

Analistenbureau Glassnode heeft de sterke draagkracht voor Bitcoin bij particuliere beleggers onderzocht. In een rapport verklaarde Glassnode:

De aanhoudende accumulatie van kleine houders toont een bereidheid tot hodlen door volatiliteit, waarbij de trend ononderbroken is van midden 2018 tot en met de chaos van 2020. We zien ook een grote stijging van 0,1 tot 1 BTC-houders onmiddellijk na de sell-off van Black Thursday in maart 2020.

Sinds maart 2018 zijn Bitcoin-adressen met 1 BTC of minder hun aandeel in het BTC-aanbod blijven opbouwen. Drie jaar geleden hadden 'sat stackers' 3,97% van de voorraad in handen en sindsdien nog eens 1,23%. Dit brengt hun huidige eigendomsaandeel op 5,20% van alle gedolven BTC.


23/03/2021 - 01u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram