x Oud archief

Russische wetgevers bereiken overeenkomst om crypto te legaliseren voor grensoverschrijdende betalingen

cryptostheen 1 min lezen

Volgens een bericht van de in Rusland gevestigde publicatie Kommersant zegt de Russische onderminister van Financiën Alexei Moiseev dat het ministerie van Financiën en de Centrale Bank een overeenstemming hebben bereikt over het nieuwe beleid.

Moiseev zegt in het rapport:

“Het beschrijft in het algemeen hoe cryptocurrencies kunnen worden verworven, wat ermee kan worden gedaan en hoe er in eerste instantie wel of niet mee kan worden afgerekend bij grensoverschrijdende afwikkelingen.”

Moiseev zei eerder dat het land deze kant op zou gaan en er tegelijkertijd voor zou zorgen dat er controles zijn om het witwassen van geld en het illegaal kopen van drugs te voorkomen.

“Omdat de infrastructuur die we van plan zijn te creëren te beperkt is voor het gebruik van cryptocurrencies in grensoverschrijdende regelingen, die we natuurlijk eerst op de één of andere manier moeten legaliseren. Aan de ene kant mensen de mogelijkheid geven om het te doen, aan de andere kant het onder strikte controle plaatsen zodat er geen witwaspraktijken zijn, het betalen voor drugs, enzovoort.”

Hij zei dat het noodzakelijk was om mensen in Rusland de mogelijkheid te geven digitale wallets te openen.

“Nu openen mensen crypto wallets buiten de Russische Federatie. Het is noodzakelijk dat dit in Rusland kan worden gedaan, dat dit wordt gedaan door entiteiten die onder toezicht staan van de Centrale Bank, die moeten voldoen aan de eisen van de anti-witwaswetgeving, en allereerst natuurlijk hun cliënt moeten kennen.”

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.